Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Hvordan skal Jobbarometret bruges?

Jobbarometret giver sagsbehandleren mulighed for at illustrere alternative veje til beskæftigelse og vejlede alle ledige om jobmulighederne lokalt og regionalt.

Jobbarometret skal hjælpe sagsbehandlere og konsulenter i det daglige arbejde og i samtalen med den ledige. Jobbarometret er det lokale joboverblik og giver både et overblik over de stillinger jobcentrets ledige kan tage et arbejde inden for, og helt konkret, hvordan balancesituationen er for netop de(n) stilling(er) den enkelte ledige søger arbejde indenfor.

Jobbarometret opdateres månedligt og oplysningerne giver dermed et aktuelt overblik og konkret viden, som nemt og hurtigt kan formidles i en samtale med den ledige, som udgangspunkt for en snak om muligheder. Jobbarometret kan ikke stå alene i samtalen med den ledige, men kan bruges efter behov til at bekræfte eller afkræfte, jobmulighederne for en konkret stilling.

Eksempel 1
Virksomhederne søger færre nye medarbejdere til en type stilling, end der er ledige, hvilket placerer stillingen i kategorien ”mindre gode beskæftigelsesmuligheder”

Eksempel 2
Der er mange jobsøgende om et mindre antal ledige stillinger, hvilket placerer stillingen i kategorien ”mindre gode beskæftigelsesmuligheder”

I disse eksempler kan jobbarometret bruges til at illustrere at der bedre jobmuligheder inden for andre beslægtede områder.

Jobbarometret kan således bruges som et værktøj i samtalen, som udgangspunkt for en drøftelse af den lediges muligheder og mål, og derigennem guide den lediges jobsøgningsaktivitet. I de tilfælde hvor jobbarometret kan være med til at bekræfte gode jobmuligheder inden for et område, kan Jobbarometret underbygge, at den lediges muligheder for at komme i job øges, hvis han/hun tager et bestemt kursus.

Alt i alt vurderes Jobbarometret som et stærkt redskab i samtalen, der kan illustrere den lediges muligheder på en hurtig, formidlingsvenlig og overskuelig måde.

Guide til Jobbarometeret (pdf) (nyt vindue)

I de tilfælde hvor vejledningen af den ledige strækker sig udover Jobbarometret, henvises til Arbejdsmarkedsbalancen og Uddannelsesguiden.

Arbejdsmarkedsbalancen (nyt vindue)

Uddannelsesguiden (nyt vindue)

Sidst opdateret: 27-03-2018
} }, false);