Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

IPS for unge: 27 kommuner deltager i det nye initiativ

18-12-2023

27 kommuner får del i godt 73 mio. kroner til projekter, der skal hjælpe 4.000-5.000 unge i psykisk mistrivsel med at komme i beskæftigelse.

Med udgangspunkt i de virksomme elementer fra IPS-metoden skal puljen IPS for unge hjælpe unge med psykiske lidelser eller tegn på psykisk mistrivsel med at kunne tage en uddannelse eller finde og fastholde et arbejde.

STAR har netop fordelt godt 73 mio. kr. til projekter i 27 kommuner, der skal styrke samarbejdet på tværs af psykiatri og jobcentre. Projekterne skal samtidig skabe bedre sammenhæng i forløb for unge med psykiske lidelser og unge i psykisk mistrivsel. Det estimeres ud fra ansøgningerne, at mellem 4.000-5.000 unge får gavn af indsatsen.

Knap halvdelen af kommunerne, der har fået tilsagn, har ikke tidligere arbejdet med IPS. De kommuner skal i løbet af foråret 2024 etablere et IPS-team i deres kommune og sikre, at medarbejdere bliver opkvalificeret i IPS-metoden. Samtidig skal der oprettes et tæt samarbejde mellem jobcenter og psykiatri.

19 af kommunerne vil som en del af puljeinitiativet koble indsatsen til andre behandlingsaktører og tilbyde en IPS-lignende indsats til en udvidet målgruppe af unge med psykisk mistrivsel, der af forskellige årsager ikke er tilknyttet psykiatrien.

I STAR glæder vi os over den store interesse for puljen og ser frem til et treårigt samarbejde med de 27 kommuner fra hele landet, der deltager i det nye initiativ: Halsnæs, Silkeborg, Stevns, Tønder, Thisted, Høje-Taastrup, Hillerød, Hvidovre, Vejle, Ikast-Brande, Helsingør, Sorø, Bornholm, Assens, Frederikshavn, Aabenraa, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland, Guldborgsund, Furesø, Allerød, Middelfart, Kalundborg, Glostrup, Herlev.

Læs mere om puljen IPS for unge her:

Opslag: Pulje til at få flere unge med psykiske lidelser og psykisk mistrivsel videre i job eller uddannelse via IPS-metoden

Læs mere om IPS-metoden her: 

Kort om de otte principper for IPS

Faktaboks om IPS-metoden

IPS, der står for Individuelt Planlagt job med Støtte, er en veldokumenteret beskæftigelsesindsats for personer med psykiske lidelser med positive effekter både i Danmark og internationalt. Indsatsen med den enkelte unge foregår parallelt med behandlingsforløb i psykiatrien.