
Praksisundersøgelser af reformer på beskæftigelsesområdet
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler løbende praksisundersøgelser af reformer på beskæftigelsesområdet.

For at sikre en ensartet implementering af reformer over hele landet er der gennemført en række praksisundersøgelser. Undersøgelserne ser nærmere på, hvordan reformen udmøntes af kommunerne i praksis.
Sygedagpengereformen
Praksisundersøgelse om revurdering og forlængelse af sygedagpengeperioden (2015)
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har fået udarbejdet en praksisundersøgelse i Ankestyrelsen om revurdering og forlængelse af sygedagpengeperioden. I praksisundersøgelsen har Ankestyrelsen vurderet, om kommunernes afgørelser ved revurderingstidspunktet (efter 22 uger) er korrekte i sager, hvor borgerens sygedagpenge er forlænget, samt i sager, hvor borgeren er overgået til et jobafklaringsforløb.
Praksisundersøgelse om revurdering og forlængelse af sygedagpengeperioden (nyt vindue)
Kontanthjælpsreformen
Praksisundersøgelse om kommunernes visitation af unge under 30 år uden uddannelse - kontanthjælpsreformen (2015)
Ankestyrelsen har for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering undersøgt, om unge under 30 uden uddannelse får den rigtige hjælp af kommunen og visiteres korrekt, når de søger om hjælp til forsørgelse.
Praksisundersøgelsen (nyt vindue)
Reformen af førtidspension og fleksjob
Ny praksisundersøgelse om førtidspension (2019)
Ankestyrelsen har undersøgt, om kommunerne foretager korrekte afgørelser af sager om førtidspension, der behandles uden forelæggelse for rehabiliteringsteamet.
Redegørelse for Ankestyrelsens afgørelser i sager om ressourceforløb (2018)
Ankestyrelsen har udarbejdet en redegørelse om praksis i klagesager, hvor Ankestyrelsen vurderer, at der er eller ikke er grundlag for at give førtidspension til borgere, der har klaget over, at de er visiteret til ressourceforløb frem for førtidspension.
Analyse af konkrete sager der har været behandlet i de kommunale rehabiliteringsteam (2018)
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i samarbejde med to socialmedicinere gennemført en analyse af 78 konkrete sager, med henblik på at belyse kommunernes kritik af reglerne om dokumentationskrav for tilkendelse af førtidspension.
Analyse af konkrete sager der har været behandlet i de kommunale rehabiliteringsteam
Ankestyrelsens praksisundersøgelse om fleksjob til borgere med aktuelt meget begrænset arbejdsevne (2016)
Ankestyrelsen har undersøgt et udvalgt antal afgørelser om tilkendelse af fleksjob samt kommunernes vurdering af borgeres arbejdsevne, når denne er meget begrænset.
Ankestyrelsens undersøgelse (nyt vindue)
Åbenlyse førtidspensionssager - Undersøgelse af sagstyper, omfang og sagsbehandlingspraksis (2015)
Mploy har udarbejdet en undersøgelse for Styrelsen og Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, som ser på kommunernes praksis ift. administration og behandling af åbenlyse førtidspensionsager.
Undersøgelsen af åbenlyse førtidspensionssager
Processen for sager, der skal behandles i et rehabiliteringsteam (2015)
Mploy har foretaget en undersøgelse for Styrelsen , der kortlægger sagsbehandlingstrin og -tider for sager, som behandles af rehabiliteringsteams i kommunerne.
Undersøgelsen af processen for sager, der skal behandles i et rehabiliteringsteam
Ankestyrelsens praksisundersøgelse om førtidspension (2015)
Ankestyrelsen har foretaget en undersøgelse af kommunernes praksis i sager om tilkendelse af eller afslag på førtidspension.
Undersøgelse af praksis i sager om tilkendelse og afslag af førtidspension (nyt vindue)