Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ved ferieregistreringer på Jobnet henvises der til jobcenter i kontaktforløb med a-kasse

Senest opdateret 17-06-2024

Sagsnr.: S2405-453

Når en dagpengemodtager vil melde ferie på Jobnet, og har kontaktforløb hos a-kassen står der i flere tilfælde, at de skal kontakte jobcentret. Dette er en fejl og i tilfældet af, at kontaktforløbet er hos a-kassen (de første 3 måneder af ledighedsperioden) eller der er indkaldt til samtale hos a-kassen skal dagpengemodtageren kontakte a-kassen.

Det drejer sig om følgende tekster:

I menuen 'Planer og aftaler' under 'Meld ferie' fremgår overskriften og teksten: 'Er der mindre end 14 dage til din ferie? Hvis din ferie ligger om mindre end 14 dage, kan du desværre ikke melde ferie her på Jobnet. Du skal i stedet kontakte dit jobcenter.'

Der er også to fejlbeskeder, hvor samme oplysning fremgår:

Den ene fejlbesked fremkommer ved forsøg på feriemelding samtidig med en aktivering. Fejlbeskeden lyder: 'Du er i aktivering i den angivne periode. Kontakt dit lokale jobcenter (åbner i nyt vindue)'. 

Her skal dagpengemodtageren kontakte a-kassen, hvis kontaktforløbet er hos a-kassen.

Den anden fejlbesked fremkommer, hvis der er indkaldt til samtale og samtaletidspunktet ligger i den ønskede ferieperiode. Ved forsøg på registrering vises følgende besked: 'Du kan ikke melde ferie i den ønskede periode, fordi du er indkaldt til samtale eller møde. Kontakt dit lokale jobcenter (åbner i nyt vindue), hvis du ønsker at ændre dette'.

Her skal dagpengemodtageren kontakte:

  • jobcentret, hvis de er indkaldt til samtale/møde i jobcentret
  • a-kasse, hvis de er indkaldt til samtale/møde i a-kassen.

Status: Løst i release 2024-2 den 17-06-2024.

Fejlmeldt den 13-05-2024