Spring til hovedindhold

Spørgsmål og svar vedrørende ansøgerkreds

Styrelsen modtager løbende spørgsmål om pulje til følgeordninger til børns deltagelse i fritidsaktiviteter. Spørgsmål og svarene er derfor publiceret på denne side.

  • 08-01-2025

    Nej, det er kun civilsamfundsorganisationer, der kan søge puljen.

  • 08-01-2025

    Nej, det er kun civilsamfundsorganisationer, der kan være ansøgere, men civilsamfundsorganisationen skal/kan i forbindelse med puljen samarbejde med kommuner, og på den måde vil kommuner blive inddraget.

    Der kan godt som en del af projektet, der ansøges til, være indgået aftale om samarbejder med en række kommuner, men kommunerne kan ikke være (med-)ansøger til puljen.

    Flere civilsamfundsorganisationer kan gå sammen om en ansøgning, f.eks. for på den måde at øge deres samlede kapacitet og/eller at kunne dække geografisk bredere som formaliserede samarbejder.

    Der kan dog kun være en organisation, der formelt ansøger og er økonomisk ansvarlig. Det vil sige, at tilsagn om tilskud afgives til en juridisk/økonomisk enhed (cvr nummer), der på samarbejdets vegne ansøger og modtager tilskuddet. Det vil typisk være det cvr-nummer, der uploader ansøgningen på STAR’s tilskudsportal, der også står for forvaltning af tilskuddet og formelt er ansvarlig for at indsende afrapporteringer og regnskaber til STAR.

     

  • 08-01-2025

    Nej, det er ikke forventningen, at følgeordningerne er klar, når fritidstillægget får virkning den 1. juli 2025.

    Ansøgningerne skal indeholde en plan over udrulningen af følgeordninger. Endvidere forventes det, at organisationerne, der udvælges, igangsætter implementering ifølge planen straks efter at have modtaget tilsagn, herunder fx kontakter/opstarter samarbejder med relevante kommuner.

    Tilsagn forventes givet senest medio april 2025.

Sidst opdateret: 08-01-2025