-
28.03.2025
Begge initiativer bygger på de samme IPS-principper, men i IPS for unge er der en opdeling i to målgrupper baseret på samarbejdspartnerne (målgruppe 1 er behandlingspsykiatrien og målgruppe 2 er socialpsykiatrien). I Ungeløftets IPS-indsats skelnes der ikke i samarbejdet mellem behandlingspsykiatrien i regionen og socialpsykiatrien i kommunen.
-
28.03.2025
Målgruppen i IPS i Ungeløftet er bredere end målgruppen i IPS for unge.
I IPS i Ungeløftet er målgruppen alle ydelsesmodtagere, delvist beskæftigede op til 18 timer og unge uden job, uddannelse eller ydelse.
-
28.03.2025
Unge kan ikke indgå i Ungeløftet og IPS for unge samtidig. Hvis den unge ved projektafslutning af IPS for unge fortsat har behov for en indsats, kan den unge godt overgå til en IPS indsats i regi af Ungeløftet.
-
28.03.2025
I IPS for unge er det muligt at samarbejde med andre aktører end behandlingspsykiatrien og socialpsykiatrien fx privat praktiserende læger eller civilsamfundsaktører som Headspace.
I IPS som led i Ungeløftet er det også muligt at samarbejde med aktører end behandlingspsykiatrien og socialpsykiatrien, men her vil samarbejdet med andre aktører falde ind under indsatsen Flere unge skal med.
Spørgsmål og svar for kommuner, der er med i IPS for unge
Styrelsen modtager løbende spørgsmål om pulje til at få flere unge med psykiske lidelser og og unge med udfordringer ud over ledighed.
Spørgsmålene og svarene er derfor publiceret på denne side.