-
28.03.2025
Beskæftigelse: Dækker over ustøttet beskæftigelse, løntimer (fleksjob og privat løntilskud) og socialt frikort. Voksenlærlinge og jobrotation tæller også som beskæftigelse. Der er ikke krav til antal timer om måneden.
Ansættelse som voksenlærlinge og vikar i et jobrotationsordning er beskæftigelse på ordinære vilkår og tæller derfor med i resultatkravet. Virksomhedspraktik tæller således ikke med i resultatkravet.
Uddannelse: Dækker over uddannelse, hvor den unge modtager SU eller går på en FGU (efterregistreres).
-
28.03.2025
Resultatkravene opgøres på den samlede indsatsgruppe, dvs. IPS og Flere unge skal med lagt sammen.
-
28.03.2025
Nej, det er alene beskæftigelse, løntimer og ordinær uddannelse, der indgår til opnåelse af resultatkrav. Hvis den unge overgår til FØP, vil den unge udgå af indsatsgruppen.
-
28.03.2025
Nej. AMU-kurser vil kun tælle med som et positivt resultat, hvis kursist er SU-berettiget under forløbet.
-
28.03.2025
Ja. Unge som er i deltidsbeskæftigelse tæller positivt med i resultatet. Er den unge i deltidsbeskæftigelse når en indsats opstartes, tæller vedkommende stadig positivt med, da målet med en indsats for unge i deltidsbeskæftigelse f.eks. kan være fastholdelse og/eller progression.
-
28.03.2025
Den unge udgår af indsatsgruppen (dvs. af den gruppe STAR monitorerer på) under følgende forhold:
- Ved dødsfald
- Hvis den unge overgår til førtidspension
- Hvis den unge flytter til udlandet
- Hvis den unge går på barsel
- Ved fraflytning fra kommune
Deltagere indgår i resultatmålingen på baggrund af en status per 1. januar eller 1. juli hvert år i projektperioden. Derfor er det kun personer, som er bosiddende i Danmark på dette tidspunkt, der vil indgå i resultatmålingen. Hvis en deltager fraflytter kommunen, udvandrer eller dør efter den halvårlige status, vil de fortsat indgå i resultatmålingen, da den ikke opdateres bagudrettet.
-
28.03.2025
Så længe den unge er under 30 år ved opstart, indgår de fortsat i monitoreringen, efter de er fyldt 30 år.
-
28.03.2025
De tæller fortsat med i indsatsgruppen også selvom I igennem en periode ikke kan arbejde med dem.
-
28.03.2025
Der skal anvendes følgende persongruppemarkører:
”Ungeløftet – IPS” skal anvendes til de unge, der modtager en IPS-indsats
”Ungeløftet – Flere unge skal med” skal anvende til de unge, der modtager en Flere unge skal med-indsats.
Deltageren skal skifte personmarkør, hvis deltageren skifter fra IPS til Flere unge skal med eller omvendt. Hvis deltageren skifter fra et forløb i behandlingspsykiatrien til et forløb i socialpsykiatrien skal deltageren ikke skifte markør, idet begge samarbejder hører under IPS.
-
28.03.2025
For at STAR kan opgøre, hvor mange unge kommunerne har i målgruppen, skal alle unge i indsatsen registreres med en persongruppemarkør i det kommunale fagsystem (Ungeløftet – IPS eller Ungeløftet – Flere unge skal med).
Spørgsmål og svar om resultatkrav
Styrelsen modtager løbende spørgsmål om pulje til at få flere unge med psykiske lidelser og og unge med udfordringer ud over ledighed.
Spørgsmålene og svarene er derfor publiceret på denne side.