Spring over hovedmenu

Initiativet Mere ansvar til a-kasser

Udvalgte a-kasser får i en fireårig periode ansvaret for kontaktforløbet i opsigelsesperioden og de første tre måneder af ledighedsforløbet for dagpengemodtagere.

Som en del af aftalen om en forenkling af beskæftigelsesindsatsen får udvalgte a-kasser i en fireårig periode ansvaret for kontaktforløbet for dagpengemodtagere i opsigelsesperioden og de første tre måneder af ledighedsperioden. Initiativet skal omfatte minimum 25 pct. af de nyindplacerede på dagpenge årligt.

STAR afholder et åbent informationsmøde om fortolkning af udvælgelseskriterierne den 1. februar. Her vil STAR oplyse om fortolkning af udvælgelseskriterierne og processen for udvælgelse. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål. Mødet bliver afholdt fra kl. 14-16 i STARs lokaler på Njalsgade 72A i København. Der er fri adgang for alle interesserede.

Proces for ansøgning om deltagelse i initiativet:

  • Udvælgelseskriterierne fremgår af opslaget: Forsøg med mere ansvar til a-kasser (se link nedenfor)  på star.dk.
  • Der afholdes informationsmøde om STARs fortolkning af udvælgelseskriterierne den 1. februar fra kl. 14-16 i STARs lokaler på Njalsgade 72A i København.
  • STAR udpeger de a-kasser, der fagligt lever op til udvælgelseskriterierne, hvorefter aftalepartierne vælger, hvilke a-kasser der skal deltage.
  • Det er aftalt, at forsøget træder i kraft medio 2019.

Opslag: Forsøg med mere ansvar til a-kasser (nyt vindue
Slides fra informationsmøde den 1. februar 2019 (ppt) (nyt vindue)

Du kan læse mere om initiativet her:

En forenklet beskæftigelsesindsats (nyt vindue)

Sidst opdateret: 26-02-2019