Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Flere mennesker med psykisk sygdom i job

Her kan I få viden om IPS, der er en evidensbaseret metode til at hjælpe mennesker med psykiske sygdomme i arbejde. Siden samler nyeste viden, værktøjer og aktuelle initiativer til brug for kommuner og fagfolk i psykiatrien, der arbejder med IPS – Individuelt Planlagt job med Støtte.

Nederst på siden kan I finde links til kommende webinarer og læse om IPS-basisuddannelsen til jer, der skal i gang med at etablere en IPS-indsats.

Webinarer om IPS

Hvert måned afholder IPS-ambassadørkorpset webinarer med oplæg og drøftelser om forskellige emner inden for IPS. Webinarerne er for alle, men er særligt interessant for personer, der arbejder med IPS – både i kommune og region og andre samarbejdsaktører. 

Det næste webinar er:

Den 23. april kl. 13.30-15.00: Den motiverende samtale: Hvad er motivation og hvordan lykkes vi med at få IPS-deltagerne til at sætte ord på, hvad de gerne vil? ved Sine Møller, cand.psych. (aut) fra Bedre Mestring

Forstærk ressourcer og det positive. Vi arbejder videre med, hvordan man italesætter deltagerens værdier, ressourcer, positive egenskaber og arbejde hen i mod at lave forandringer. Det er forskningsmæssigt bekræftet, at bekræftelser er meget effektive, så vi undersøger, hvordan vi kan få flere af dem ind i samtalerne.

Klik her for at deltage i webinaret

Hent kalenderinvitation (åbn ics fil og gem i kalender)

I kan læse mere om webinarerne og se halvårsplanen her:

Uddannelse i IPS og webinarer

Skal I i gang med en IPS-indsats?

Materiale til at komme godt i gang med IPS opdateres i løbet af foråret 2024.

Aktuelle IPS-initiativer

STAR har sammen med regionerne ansat fem ambassadører, som skal hjælpe med at udbrede IPS og styrke samarbejdet mellem jobcentre og psykiatri. Om IPS-ambassadørkorpset

I perioden 2023-2026 finansierer STAR en pulje til at få flere unge med psykiske lidelser eller psykisk mistrivsel videre i et job eller i gang med uddannelse gennem brug af IPS-metoden. 

Om puljen IPS for unge

FAQ

Sidst opdateret: 10-04-2024