Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Arbejdsmarkedets mangel på arbejdskraft og kompetencer

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering indsamler data og udarbejder analyser, som identificerer de vigtigste indsatser indenfor uddannelsesområdet.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering stiller en lang række analyser til rådighed for voksen- og efteruddannelsesområdet. Analyserne kan bl.a. bruges som værktøjer til at identificere områder, hvor der er mangel på kvalificerede ansøgere og til at finde konkrete kurser og ordninger, der kan bruges til at opkvalificere ledige.

Arbejdsmarkedsbalancen

Arbejdsmarkedsbalancen viser, om der er gode eller mindre gode jobmuligheder i forskellige brancher. Balancen er baseret på statistik om bl.a. ledighed, beskæftigelse og jobomsætning samt surveys fra ca. 14.000 virksomheder om deres rekrutteringsudfordringer.

Arbejdsmarkedsbalancen

Virksomhedsoverblikket

Virksomhedsoverblikket er et værktøj til at hjælpe virksomhedskonsulenterne i det opsøgende arbejde og hjælpe sagsbehandlere med at guide ledige ud i relevante job. Her er det ét samlet overblik over virksomheder, der potentielt har behov for at rekruttere nye medarbejdere på landsplan, regionalt og lokalt.

Virksomhedsoverblikket

Regionale analyser

De regionale analyser er udviklet til at understøtte det regionale arbejdsmarkedsråds jobrettede voksen- og efteruddannelsesindsats:

Regionale analyser

Regionale ledighedstal

Styrelsen overvåger udviklingen i ledigheden i områder og kommuner under de otte regionale arbejdsmarkedsråd (RAR). De regionale ledighedstal beskriver den aktuelle bruttoledighed og udviklingen heri det seneste år fordelt på køn, alder og a-kasser:

Regionale ledighedstal

Regionale nøgletal for arbejdsmarkedet

Vores Arbejdsmarked på Jobindsats.dk giver et indblik i det lokale og regionale arbejdsmarked, som kan bruges til overvågning og opfølgning af arbejdsmarkedet.

Jobindsats.dk: Vores Arbejdsmarked (nyt vindue)

Værktøj til afklaring af kompetencer

Styrelsen er ved at udvikle et nyt værktøj, der kan bruges til at afdække, hvilke kompetencer virksomheder efterspørger. Vi arbejder på at kunne lancere værktøjet.

Sidst opdateret: 08-04-2024