Her kan du læse om og se slides fra afholdte webinarer.
Samarbejdet mellem IPS-konsulenten og deltagerne i IPS: Mindset og rolle som IPS-konsulent v/ Johannes Juhl Patursson, IPS-ambassadør i Region Sjælland
Hvordan møder man som IPS-konsulent bedst deltagerne i IPS? Hvilken rolle har man som IPS-konsulent over for deltagerne? Og hvordan har tidligere deltagere oplevet samarbejdet?
Dato: 27. februar kl. 13.30-14.45
Se slides fra webinaret (pdf)
Den motiverende samtale: Hvad er motivation, og hvordan lykkes vi med at få IPS-deltagerne til at sætte ord på, hvad de gerne vil? v/ Sine Møller, cand.psych. (aut) fra Bedre Mestring
Den Motiverende Samtale er en evidensbaseret samtaleteknik, der kan anvendes til at hjælpe deltagerne i IPS til at sætte ord på deres ønsker. Få konkrete værktøjer til, hvordan I i højere grad lykkes med at involvere deltagerne i IPS-indsatsen gennem Den Motiverende Samtale.
Det er et samlet program, hvor I over fire gange kommer igennem metodens mindset og redskaber.
Datoer: 12. marts, 2. april, 9. april, 23. april. Disse webinarer er alle kl. 13.30-15.00
Den 12. marts
I introduceres til den motiverende samtale og i særdeleshed hvilket menneskesyn (ånden), der faciliterer den gode relation og støtte til forandring. Fokus er på at give slip på “ordne-refleksen” og erstatte denne med mere Partnerskab, Accept, Empowerment og Medfølelse.
Se slides fra webinaret (pdf)
Den 2. april
Den motiverende samtale indeholder en række færdigheder, bl.a. spørgsmål, refleksioner, opsummeringer og bekræftelser, og disse introduceres i denne session. Fokus er på refleksioner, der åbner op for en helt ny måde at være empatisk og lyttende på.
Se slides fra webinaret (pdf)
Den 9. april
I denne session sætter vi fokus på fokus! Hvordan kan I støtte deltagere i at arbejde henimod og fastholde deres forandringsmål, og hvordan kan I håndtere udfordringer med skiftende og ikke afsluttede målsætninger.
Hvis du vil vide yderligere om emnet, anbefaler Sine bogen "Motivational Interviewing - Helping People Change and Grow" (2023) af William Miller og Stephen Rollnick.
Se slides fra webinaret (pdf)
Den 23. april
Forstærk ressourcer og det positive. Vi arbejder videre med, hvordan man italesætter deltagerens værdier, ressourcer, positive egenskaber og arbejde hen i mod at lave forandringer. Det er forskningsmæssigt bekræftet, at bekræftelser er meget effektive, så vi undersøger, hvordan vi kan få flere af dem ind i samtalerne.
Se slides fra webinaret (pdf)
De centrale værktøjer i IPS v/ Ane Marie Niss, IPS-Ambassadør i Region Nordjylland
Bliv inspireret til, hvordan I kan bruge karriereprofilen, jobsøgningsplanen og jobstøtteplanen i jeres arbejde som IPS-konsulent.
Webinaret vil bestå af en kombination af oplæg og drøftelser i online grupper.
Dato: 7. maj kl. 13.30-15.00
Se slides fra webinaret (pdf)
Åben spørgetime og sagssparring v/ Johannes Juhl Patursson, IPS-ambassadør i Region Sjælland
Spørg et panel af eksperter om alt vedrørende IPS og få sparring på en sag i mindre grupper. Deltagerne bedes medbringe en case, som de gerne vil have sparring på.
Ekspertpanelet består af:
- Christina Stick, IPS-koordinator, Viborg Kommune
- Ditte Dall, oversygeplejerske, Lokalpsykiatri Middelfart, Psykiatrien i Region Syddanmark
- Anna Sofie Vedersø Larsen, IPS-konsulent, Københavns Kommune
- Elizabeth Bredahl, IPS-konsulent, Jammerbugt Kommune
- Rikke Madsen, IPS-teamkoordinator, Hvidovre Kommune
Dato: 21. maj kl. 13.30-15.00
Arbejde som en del af den psykiatriske behandling v/ Lars Aakerlund, Psykiater, Aleris
Hvorfor er et arbejde gavnligt for helbred og livskvalitet? Hvad giver det for mennesker med psykisk sygdom at arbejde? Og hvorfor er det værste, vi kan gøre, at lade dem være i fred?
Webinaret vil bestå af en kombination af oplæg og mulighed for at stille spørgsmål.
Dato: 4. juni kl. 13.00-15.00
Se slides fra webinaret (pdf)
Implementering af IPS set fra et psykiatrisk perspektiv v/ Ditte Dall, oversygeplejerske og Charlotte Vestergaard Pedersen, ledende socialrådgiver, Lokalpsykiatri Middelfart
Hvordan kommer man godt i gang med samarbejdet på tværs af kommune og psykiatri i IPS? Hvad er psykiatriens rolle? Og hvordan kan man organisere IPS-samarbejdet, herunder samlokation, deltagelse på konference mv.? Få inspiration til det gode IPS-samarbejde med udgangspunkt i fortællinger fra praksis om, hvilke udfordringer vi som Psykiatri har mødt i forhold til implementeringen af IPS, og hvordan vi er kommet over dem. Næsten.
Webinaret vil bestå af en kombination af oplæg og drøftelser i online grupper.
Dato: 2. juli kl. 13.30-15.00
Se slides fra webinaret (pdf)
Introduktion til diagnoseklassifikationssystemet og psykiatriens behandlingsforløb v/ Jess Rydell Nielsen, OPUS-sygeplejerske
Jess Rydell Nielsen er OPUS-sygeplejerske og IPS-trainer. Jess arbejder i distriktspsykiatrien i Kalundborg og har i flere år samarbejdet med IPS-konsulenterne. Derfra har han erfaring med at formidle psykiatrifaglig viden til jobcentermedarbejderne og til IPS-konsulenterne.
Dato: 27. august kl. 13.30-15.00
Se slides fra webinaret (pdf)
IPS og misbrug - for målgruppe 1 og 2
Dette webinar har to oplæg om IPS og misbrug – både i forhold til en målgruppe 1 (patienter i hospitalspsykiatrien) og målgruppe 2 (borgere med en psykisk sårbarhed og evt. misbrug).
- Målgruppe 1: Oplæg fra IPS-konsulent og koordinator fra Hvidovre Kommune (og IPS-trainer), Rikke Madsen, om erfaringer og overvejelser i forhold til IPS-kandidater med både en psykisk sygdom og misbrug (dobbeltdiagnose) – med mulighed for spørgsmål.
- Målgruppe 2: Oplæg fra IPS-konsulent fra Københavns Kommune (og IPS-trainer), Stine Skarby, om erfaringerne med at være tilknyttet en misbrugsenhed og arbejde med en målgruppe, hvor alle har misbrug og er i misbrugsbehandling (indtil de stopper), og mange også har psykiske udfordringer, som ikke altid er diagnosticeret.
Dato: 10. september kl. 13.30-15.00
Jobdevelopment 1: Mindset, organisering, opfølgning og prioritering v/ to teamledere fra Aalborg Kommune og Københavns Kommune
Få inspiration til at holde fokus på jobdevelopment og ordinære jobs - også når det er svært. Hvordan organiserer vi den virksomhedsrettede indsats i en travl hverdag, og hvordan følger vi op på resultaterne - både i forhold til den enkelt IPS-konsulent og teamet som helhed? Hvordan fejrer vi succeserne?
Dato: 1. oktober kl. 13.30-15.00
Se slides fra første del af webinaret (pdf)
Se slides fra anden del af webinaret (pdf)