Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Spørgsmål og svar om løntilskudsjob

Vi modtager jævnligt spørgsmål til løntilskudsområdet, som kan være af generel interesse.

Nedenfor kan du se svar på de seneste spørgsmål. Du kan også se i vejledning om løntilskud, hvor du kan læse mere om løntilskudsordningen.

Vejledning om løntilskud

  • 11-10-2024

    Såfremt personens ydelse ned- eller opjusteres i ansættelsesperioden, fortsætter personen i ansættelsen med den løn og den arbejdstid, der er fastsat ved løntilskudsansættelsens begyndelse. Dette gælder som hovedregel både ved ansættelse hos private og offentlige arbejdsgivere.

  • 28-04-2023

    Når nogle fuldtidsforsikrede ledige fra 1. maj 2023 modtager et beskæftigelsestillæg til deres dagpengesats, vil det få betydning for beregningen af løn og timetal i offentlige løntilskud.

    Beregningen for fuldtidsforsikrede personer med forhøjet dagpengesats fremgår af nedenstående eksempel (2023-satser):

    Dagpenge + beskæftigelsestillæg (23.449 : 160,33) x 37 5.411,42 kr. pr. uge
    Reguleret med 8 % AM-bidrag (5.411,42 : 0,92) 5.881,98 kr. pr. uge
    Timeløn (fast sats 2023) 133,75 kr.pr. time
    Antal timer pr. uge  

    43,98 timer

    Oprundet: 44 timer

    Ugeløn (44 x 133,75) 5.885 kr.
    Arbejdstid i løntilskud   37 timer

    Som det fremgår, bliver resultatet, at den oprundede arbejdstid overstiger 37 timer.

    Der beregnes løn for 44 timer, og arbejdsgiveren får løntilskud for 44 timer. Arbejdstiden i løntilskudsjobbet kan dog ikke overstige den almindelige ugentlige arbejdstid på 37 timer.

    Det gælder fortsat gælder for tilbud, at disse skal være i overensstemmelse med reglerne om arbejdstid for fuldtidsforsikrede – dvs. som hovedregel 37 timer, medmindre arbejdstiden er højere inden for det pågældende faglige område, jf. reglerne herom i rådighedsbekendtgørelsen såvel som løntilskudsreglerne om alm. løn- og ansættelsesvilkår.

  • 11-10-2024

    Arbejdsvilkår, herunder opsigelsesvarsel, skal ved ansættelse med løntilskud hos private arbejdsgivere være overenskomstmæssige eller de for tilsvarende arbejde sædvanligt gældende. Ved ansættelse hos offentlige arbejdsgivere skal arbejdsvilkårene være overenskomstmæssige.

    Ansættelsesforholdet kan derfor kun bringes til ophør i overensstemmelse med gældende overenskomster og lovgivning. Det betyder fx, at hvis der er tale om en overenskomstansat, skal opsigelsesbestemmelserne i overenskomsten følges, og hvis der er tale om en funktionær, skal opsigelsesbestemmelserne i funktionærloven anvendes.

    En jobparat kontanthjælpsmodtager, som deltager i et tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, skal som udgangspunkt stadigvæk opfylde rådighedsbetingelserne. Dette betyder fx, at personen skal være tilmeldt som arbejdssøgende i jobcenteret og stå til rådighed for tilbud om ordinært arbejde.

    Dette fremgår af vejledning nr. 9333 af 12. juni 2020 om rådighed og sanktioner for personer der ansøger om eller modtager modtager selvforsørgelse- og hjemrejseydelse, overgangsydelse, uddannelseshjælp eller kontanthjælp som aktivitetsparate.

  • Ved ansættelse med løntilskud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, fremgår det af bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats § 3 nr. 3, at der ved offentlige arbejdsgivere forstås:

    1. kommuner, regioner og kommunale fællesskaber,
    2. statsinstitutioner og
    3. organisationer, foreninger, selskaber, institutioner og lignende, hvis udgifter dækkes med mindst 50 pct. af offentlige tilskud.

    Ved afgørelse af om en organisation, institution m.v. er at betragte som offentlig eller privat, er det afgørende, om mindst 50 pct. af udgifterne bliver dækket af offentlige tilskud. Offentlige tilskud omfatter også tilskud fra internationale organisationer som fx EU, FN, Nordisk råd, andre stater etc.

    Kravet indebærer, at mindst 50 pct. af de faste driftsudgifter i overensstemmelse med fast praksis løbende bliver dækket af offentlige tilskud i henhold til enten lov, bekendtgørelse eller regionsrådets eller kommunalbestyrelsens beslutning herom.

    Offentlige virksomheders køb af varer og tjenesteydelser hos en forening eller et selskab betragtes ikke som et offentligt tilskud, og betalingen skal derfor ikke medregnes i opgørelsen af størrelsen af det offentlige tilskud.

    Offentligt ejerskab eller medejerskab af en virksomhed, der får over 50 pct. af sine udgifter dækket af private – fx ved brugerbetaling – medfører heller ikke, at virksomheden betragtes som en offentlig arbejdsgiver.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til job med løntilskud, som du mener kan være af almen interesse, kan du sende dem til star@star.dk

 

Sidst opdateret: 11-10-2024