Aktivitetsoverblik
Her er et overblik over et udvalg af STARs Job- og Uddannelsesteams aktiviteter.
Teamet arbejder bredt på tværs af landet og har mange forskellige indsatser i gang. Du kan løbende følge med via aktivitetsoverblikket og orientere dig om nogle af de igangværende indsatser.
Velfærdsområdet
Se hvilke aktiviteter vi har i gang på Velfærdsområdet
-
På Sjælland er der startet et samarbejde om opkvalificering af ufaglærte ansatte via EUV1 forløb til Pædagogisk Assistent. Formålet med projektet er at uddanne alle ufaglærte ansatte over en periode på tre år.
Der rekrutteres ledige, som ansættes som vikarer, mens medarbejderne er på uddannelse. De ledige opkvalificeres via AMU-kursus inden ansættelsen. Det er intentionen, at vikaren efterfølgende vil fortsætte ansættelsesforholdet og på sigt gå i gang med en ordinær uddannelse.
Økonomien i opkvalificeringsforløbet for de ansatte består både af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og Kompetencefondsmidler. AMU-kurserne til de ledige finansieres af ordninger i beskæftigelsesindsatsen. Projektet er et lokalt samarbejde mellem de kommunale arbejdsgivere, SOSU-skolen, Jobcenter, Den Kommunale Kompetencefond, FOA, 3F, SL og STARs job- og uddannelsesteam.
I Midt- og Vestjylland arbejdes der med at blive iværksat lignende forløb ultimo 2024.
Vil du høre mere om det konkrete forløb kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Charlotte Yvonne Niemann, chni@star.dk, T: 72 22 34 85.
-
I Region Nord-, Midt- og Sydjylland og på Sjælland samarbejder STARs job- og uddannelsespartnere med sprogskoler, VUC, SOSU-skoler, kommunale arbejdsgivere, jobcentre og a-kasser for at udvikle og igangsætte opkvalificeringsforløb for tosprogede ledige, som efterfølgende kan rekrutteres til job inden for plejeområdet. Opkvalificeringsforløbene finansieres ved at anvende økonomiske ordninger i beskæftigelsessystemet.
Der starter nye hold i Nord, Midt og Sydjylland i 3. kvartal.
Vil du høre mere om konkrete forløb kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Anne Emdal Arba, aea@star.dk T: 72 22 36 17.
-
På tværs af landet udvikles og igangsættes der systematiske samarbejder om opkvalificering af ufaglærte ansatte via EUV1 forløb på Social og Sundhedshjælperuddannelsen. Nogle af projekterne rekrutterer ledige som vikarer, mens medarbejderne er på uddannelse. De ledige opkvalificeres via AMU-kursus inden ansættelsen. På den lange bane er ønsket, at vikaren gerne vil fortsætte ansættelsesforholdet og/eller går i gang med en ordinær uddannelse til social og sundhedshjælper eller assistent.
Økonomien i opkvalificeringsforløbene for de ansatte består både af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og Kompetencefondsmidler. AMU-kurserne til de ledige finansieres af ordninger i beskæftigelsesindsatsen, fx de regionale positivlister.
Projekterne er regionale/lokale samarbejder mellem de kommunale arbejdsgivere, SOSU-skolerne, Jobcentre, Den Kommunale Kompetencefond, FOA, 3F og job-og uddannelsespartnerne.
Der starter nye hold i Nord- og Sydjylland i 3 kvartal.
Vil du høre mere om konkrete forløb kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Mai Østergaard Mikkelsen, mmi@star.dk 72 22 36 13.
-
På tværs af landet arbejdes der med at udvikle samarbejder på det pædagogiske område. Fokus er på Pædagogisk Assistent og på Meritpædagog.
De enkelte projekter er på forskellige stadier i udviklingsfasen. I Region Syddanmark kører anden runde af et ”Pædagogisk kompetenceforløb”, der både retter sig mod dagtilbudsområdet og det socialfaglige område. Projekterne går på tværs af kommuner, jobcentre, uddannelsesinstitutioner, faglige organisationer, i samarbejde med STARs job- og uddannelsespartnere.
Udviklingen af projekterne har - ud over faglig opkvalificering og rekruttering - fokus på anvendelse og sammensætning af økonomiske ordninger for henholdsvis ansatte og ledige.
Vil du høre mere om konkrete forløb kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Helle Bøcher, heb@star.dk T:72 22 38 54.
-
Der er mangel på faglærte ernæringsassistenter. STAR’s job- og uddannelsesteam har derfor netop startet et samarbejde op omkring et uddannelsesforløb i Østdanmark. Målgruppen er ufaglærte, som er ansat i en funktion som køkkenmedhjælpere. Målet er at de bliver faglærte ernæringsassistenter.
Samarbejdet startede på baggrund af en efterspørgsel fra Københavns Kommunes Social- og Omsorgsforvaltning. Der er nogle krav, som ansøgeren skal leve op til for at kunne blive optaget på uddannelsesforløbet. Bl.a. skal medarbejderen være fyldt 25 år og have min. 2 års reel erhvervserfaring inden for faget.
Følgende parter indgår i samarbejdet: 3F, NNF, Kost og Ernæringsforbundet, FOA og Den Kommunale kompetencefond, Hotel og Restaurantskolen, arbejdsgivere og STAR's job- og uddannelsesteam. Der arbejdes på at få udviklet uddannelsesforløbet, så det rammer de konkrete arbejdsmarkedsbehov. Det forventes at uddannelsesforløbet vil vare 27 uger, og at det starter op ultimo 2024.
Vil du høre mere eller har du spørgsmål, kontakt venligst job- og uddannelsespartner: Charlotte Yvonne Niemann, chni@star.dk, T: 72 22 34 85.
Grøn Energi
-
Der er i et samarbejde med vandselskaber i Nord- og Vestjylland drøftelser der skal sikre rekruttering og kompetencer til fremtidens ”Grønne vand”. Her arbejdes der på at afdække, hvilke kompetencer der vil blive efterspurgt, og om der allerede er eksisterende uddannelser, som kan være relevante at bringe i spil. Da repræsentanterne fra de to vandselskaber også har centrale poster i Danva og Dansk spildevandsforening vil projektet på sigt kunne udvides til hele landet.
Vil du høre mere eller har du spørgsmål, kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Charlotte Vestrup, chv@star.dk T: 72 22 36 31.
-
I hele landet kører der løbende svejseforløb for både ledige og beskæftigede. I Midt- og Nordjylland er der særligt fokus på, at sikre hånd- og tårnsvejsere til vindmøllebranchen i et samarbejde med off-shore virksomheder. Projektet kører i samarbejde med virksomhedens HR personer og interne uddannelsesafdeling samt respektive faglige organisationer, relevante jobcentre/rekrutteringsfællesskaber og erhvervsskoler, om rekruttering og opkvalificering af nye medarbejdere.
Er du interesseret i at høre mere om forløbene, har du spørgsmål eller ønsker I selv at starte et projekt, kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Kim Knudsen, kik@star.dk T: 72 22 36 10.
-
I forbindelse med udbygningen af den grønne infrastruktur skal der nedgraves mange kilometer kabler, brintrør, gasledninger, vandforsyning m.m. samtidig skal der graves ud til fundamenter til vindmøller, biogasanlæg m.v. Opgaver som kræver flere håndmænd, maskinfører, rørlæggere m.fl. I det fynske/sydjyske er der sammen med en kommune og virksomheder gang i projekter, hvor ledige opkvalificeres til ”håndmænd”.
I Midt- og Vestjylland arbejdes der med at blive iværksat lignende forløb ultimo 2024 i et samarbejde mellem bl.a. Danske Maskinstationer & Entreprenører, erhvervsskoler og virksomheder.
Vil du høre mere eller har du spørgsmål, kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Michael Nielsen, min@star.dk T: 72 22 38 41.
-
I hele landet er der mangel på elektrikere, hvorfor der er iværksat kabelmontør forløb. Det er et forløb der uddanner til at aflaste elektrikeren på de opgaver der ikke kræver dybgående el-teknisk viden, og på den måde bidrage til, at elektrikerne får mere tid til de opgaver som kræver deres faglighed. Forløbene udbydes løbende i hele landet, og laves i et samarbejde mellem konkrete virksomheder, Dansk El-Forbund og TEKNIQ Arbejdsgiverne og tilhørende erhvervsskoler.
Vil du høre mere om konkrete forløb og opstartsmuligheder, kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Anne Emdal Arba, aea@star.dk T: 72 22 36 17.
-
AMU SYD og STAR har sammen med isolatørvirksomheder under Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening (DIB) igangsat en undersøgelse af, i hvilket omfang der mangler ufaglært arbejdskraft indenfor isolatørbranchen. Dette med henblik på eventuelt at igangsætte et landsdækkende opkvalificeringsprojekt, som kan skaffe kvalificeret arbejdskraft til branchen og med mulighed for senere at gennemføre en erhvervsuddannelse til teknisk isolatør.
Få mere viden om kurser, vigtige datoer og find info om kontaktpersoner
Vil du høre mere om konkrete forløb kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner: Michael Nielsen, min@star.dk T: 72 22 38 41
-
Der er mangel på medarbejdere med kompetencer, der kan understøtte den grønne omstilling. Både nu – og fremover vil bæredygtighed være et centralt konkurrenceparameter blandt virksomheder. Der er derfor udviklet et kursusforløb: ”Bæredygtig udvikling”, hvor kursisterne vil få viden om bl.a. grøn omstilling, bæredygtighed og klimaregnskab.
Forløbet henvender sig til ledige borgere eller personer i job, som vil søge job relateret til den grønne omstilling.
Kursusforløbet varer 6 uger, næste hold starter 2. september 2024. Det slutter 11. oktober. Det foregår hos NEXT, Baltorpvej 20A, 2750 Ballerup.
Forløbet er udviklet i samarbejde mellem Københavns kommune (Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen), NEXT og STAR.
Læs mere om kursets indhold og tilmeldingsmuligheder på NEXT's hjemmeside
Vil du høre mere om det konkrete forløb eller har du spørgsmål, kontakt venligst Job- og Uddannelsespartner Kim Knudsen, kik@star.dk, T: 72 22 36 10