Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Guide om jobordrer via JobAG

STAR har udarbejdet Guide om jobordrer og Jobnet for Arbejdsgivere (JobAG), hvori medarbejdere i landets jobcentre og a-kasser kan finde information om jobordrer.

Når virksomheder efterspørger hjælp til rekruttering, kan medarbejdere i landets jobcentre og a-kasser registrere dette som en jobordre (også kaldet en rekrutteringsanmodning). Når virksomheden har bedt om hjælp til rekruttering, bistår jobcentre og a-kasser med at finde relevante kandidater.

Formålet med guiden er at give information om, hvordan jobordrer kan registreres. Det gælder både internt og mellem kommuner og a-kasser samt i dialogen med virksomheder. Hertil kan du i guiden læse om:

  • hvordan virksomheder kan bruge JobAG
  • hvad jobcentre og a-kasser skal gøre, når de modtager en jobordre fra en virksomhed via JobAG
  • hvordan en jobordre bliver vist i JobAG, når du som medarbejder opretter en jobordre i dit eget fagsystem/IT-system
  • hvilke regler der gælder, når du gerne vil dele en jobordre med et andet jobcenter/a-kasse eller rekrutteringsfællesskab via eget fagsystem/IT-system

Vejledningen er et supplement til jobcentrenes og a-kassernes egne vejledninger til registreringer af jobordrer. Det er vigtigt at have for øje, at systemernes løsning på jobordrer kan være forskellige. Du bør derfor kigge i eventuelle vejledninger om brug af eget fagsystem/IT-system.

Du kan læse hele guiden her:

Guide om jobordrer

Sidst opdateret: 18-12-2023