Spring over hovedmenu

Pga. coronavirus (COVID-19) skal hjemmesidens indhold p.t. læses i sammenhæng med de coronarelaterede temaer og nyheder:

Forsiden af star.dk

Spring over venstremenu

Praktikant til efterårssemesteret 2021

Interesserer du dig for beskæftigelsespolitik? Vil du indgå i et projektteam, der hver dag arbejder med at opbygge viden og videreudvikle beskæftigelsesindsatsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet i tæt samarbejde med både forskere og kommunale praktikere? Så har vi en spændende praktikplads i Arbejdsmarkedspolitisk Center 1.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.

Du kan læse mere om os på www.star.dk.

Vær med til at bringe udsatte kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet

I Arbejdsmarkedspolitisk Center 1 udvikler vi viden og policy om ledige på kanten af arbejdsmarkedet. Vi udvikler reformudspil og implementerer indsatser og policy rettet mod en bred gruppe af borgere på kanten af arbejdsmarkedet herunder kontanthjælpsmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere, sygedagpengemodtagere og borgere i fleksjob, ressourceforløb og revalidering.

Vores praktikant knyttes til kontanthjælpsområdet og vil arbejde på tværs af en række projekter for kontanthjælpsmodtagere herunder Flere skal med II, pulje til afklaring af langvarige kontanthjælpsmodtagere mv.

Du skal være drevet af ønsket om at hjælpe mennesker på kanten til at komme ind på arbejdsmarkedet, og du skal kunne sætte dig ind i de ofte sammensatte og komplekse problemstillinger, som skal løses i den forbindelse. Du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige typer af opgaver, der herunder: Betjening af ministeren, planlægning og opfølgning på projektet, monitorering af indsatsen, samt videns- og ideudvikling. Vi sammensætter dine konkrete opgaver ud fra dine interesser og faglige profil.

Bliv vores nye praktikant

Vi forestiller os, at du:

  • er kandidatstuderende på en relevant samfundsvidenskabelig eller humanistisk uddannelse f.eks. stud.scient.soc., stud.scient.pol., stud.mag., cand.scient.anth., cand. soc., cand.scient.adm. eller lignende
  • formulerer dig klart på skrift
  • har politisk tæft
  • kan arbejde grundigt og selvstændigt
  • har gode samarbejdsevner
  • er i stand til at bevare overblikket når der er travlt
  • har erfaring i Excel og kan lide at arbejde med tal

Til gengæld tilbyder vi:

  • mulighed for at bygge bro mellem teori, metode og praksis og gøre en forskel for de udsatte
  • en stejl læringskurve hvor vi hele tiden har fokus på progression i læring og opgaver tæt opfølgning med din egen mentor
  • et ungt og fagligt stærkt miljø med en uformel omgangstone

Praktikvilkår

Praktikpladsen er ulønnet, og arbejdstiden udgør 37 timer pr. uge i gennemsnit.

Arbejdstiden planlægges således, at der tages hensyn til den parallelle praktikopgaveskrivning.

Praktikperioden forventes at starte d. 1. september 2021 og slutte d. 31. januar 2021, men med mulighed for tilpasning til dit studie.

Du vil i praktikperioden få tilknyttet en praktikvejleder i kontoret. Praktikvejlederen tilrettelægger praktikperioden med henblik på at give dig erfaring med et bredt udvalg af arbejdsopgaver, som en færdig kandidat kunne tænkes at udføre.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Laura Svendsen-Tune på tlf. nr. 7221 7917 eller last@star.dk.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og karakterudskrift senest søndag den 25. april 2021. Vi afholder samtaler løbende.

Send ansøgning
Sidst opdateret: 24-09-2020