Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Nye tal om sociale ydelser for alle kommuner

16-04-2024

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør igen tal om ydelsesmodtagere i beskæftigelsessystemet, der modtager sociale ydelser efter serviceloven. Som noget nyt er statistikken opdateret med tal for alle landets kommuner.

STAR har relanceret en statistik om sociale ydelser på styrelsens statistikbank Jobindsats.dk. Statistikken viser antal og andel forsørgelsesydelsesmodtagere, der i løbet af deres ydelsesforløb har været berørt af sociale ydelser. Det vil sige, at de selv eller deres børn har modtaget en social ydelse givet i henhold til Lov om social service.

De nyeste tal for 2022 viser, at cirka hver tiende ydelsesmodtager i beskæftigelsessystemet er berørt af en social ydelse.

Det er især personer i ressourceforløb, aktivitets- og uddannelsesparate modtagere af uddannelseshjælp samt førtidspensionister, der er berørt af sociale ydelser. For personer i ressourceforløb gælder det for knap 45 procent. Blandt aktivitets- og uddannelsesparate modtagere af uddannelseshjælp er andelen knap 36 procent, mens knap 31 procent af førtidspensionisterne har været berørt af en social ydelse.

Som noget nyt er statistikken opdateret med tal for alle 98 kommuner, idet der for første gang nu indberettes fuldt dækkende data på det sociale område fra samtlige kommuner. Tallene for 2022, der er de nyeste tal på det sociale område, viser, at Lolland, Sønderborg og Nyborg er de kommuner, hvor flest ydelsesmodtagere i beskæftigelsessystemet samtidig er berørt af en social ydelse, mens andelen er mindst i Dragør.

Du kan se tallene for din kommune på Jobindsats.dk:

Antal og andel forsørgelsesydelsesmodtagere, som er berørt af sociale ydelser (jobindsats.dk)