Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Rekrutteringsudfordringerne er aftagende

11-04-2024

Ny rekrutteringssurvey viser, at rekrutteringsudfordringerne er aftagende og ligger omkring niveauet i 2019.

En ny rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering giver et billede af virksomhedernes rekrutteringssituation. Undersøgelsen bygger på jobopslag fra juni til november 2023 – en periode der har været præget af en fortsat stigende beskæftigelse.

  • De ledige stillinger blev ikke besat i 10 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg. Derudover var der 12 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg, hvor stillingen blev besat med en ny medarbejder, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer. Samlet var der dermed udfordringer i 22 pct. af arbejdsgivernes rekrutteringsforsøg. Det er to procentpoint lavere end i rapporten fra december 2023, som dækker perioden fra marts til august 2023.
  • Målt i antal svarer det til, at der i 40.100 rekrutteringsforsøg ikke blev ansat nogen, og at der derudover var 46.100 rekrutteringsforsøg, hvor den ansatte ikke levede op til alle arbejdsgiverens ønsker. I alt oplevede virksomhederne dermed udfordringer i 86.200 rekrutteringer i perioden juni 2023 til november 2023.
  • Der er variationer mellem de enkelte regioner i den forgæves rekrutteringsrate. Mindst i RAR Østjylland og størst i RAR Sjælland.
  • Der er store forskelle mellem branchernes rekrutteringsudfordringer. Udfordringerne er størst inden for hotel- og restauration samt bygge og anlæg, og lavest inden for undervisning.

Rekrutteringssurvey marts 2024