Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny måling: Se jobcentrenes tidlige indsats over for a-dagpengemodtagere

04-06-2024

Ny måling skal gøre det lettere for kommunerne at følge med i deres egen tidlige indsats over for a-dagpengemodtagere.

Med anden delaftale om nytænkningen af beskæftigelsesindsatsen har a-kasserne overtaget ansvaret for kontaktforløbet for a-dagpengemodtagere de første tre måneder af ledighedsperioden, hvorefter jobcentrene har ansvaret de efterfølgende tre måneder i den tidlige indsats.

Den nye måling ”Jobsamtaler til a-dagpengemodtagere i jobcentrene” gør det muligt at følge med i jobcentrenes tidlige indsats, hvor jobcentrene skal afholde mindst tre jobsamtaler med a-dagpengemodtagere i den 4. – 6. måned af kontaktforløbet. Målingen viser antal og andel a-dagpengemodtagere, som på den dag, de opnår seks måneders sammenlagt ledighed, har fået det lovpligtige antal jobsamtaler. Det vil sige minimum fire jobsamtaler i 2023 hhv. tre jobsamtaler fra og med 1. januar 2024.

Du kan finde den nye måling på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings statistikbank Jobindsats.dk.

Måling: Jobsamtaler til a-dagpengemodtagere i jobcentrene (jobindsats.dk)

På Jobindsats.dk kan du også læse mere om den nye måling, og hvordan den er opgjort.

Om målingen: Jobsamtaler til a-dagpengemodtagere i jobcentrene (pdf).

I 4. kvartal 2024 offentliggøres en tilsvarende måling for a-kassernes tidlige indsats i deres del af kontaktforløbet over for a-dagpengemodtagere. Data for indsatsen i a-kasserne skal valideres i samarbejde med a-kasserne, før de forventes klar til brug i målingen i 4. kvartal 2024.