Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Rekrutteringssurvey juni 2021

27-06-2021

Udarbejdet af Højbjerre Brauer Schulz for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Undersøgelsen for juni 2021 viser følgende:

  • Antallet af forgæves rekrutteringer er i juni 2021 opgjort til 65.000 (målt over det seneste halvår). Antallet er tilnærmelsesvist på niveau med situationen før corona-krisen. I rekrutteringssurveyen fra marts 2021 var antallet af forgæves rekrutteringer 74.700.
  • 22,5 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg var forgæves (den forgæves rekrutteringsrate) i juni 2021 (målt over det seneste halvår). Den forgæves rekrutteringsrate i martsopgørelsen 2021 var 20,6 pct.
  • 13,1 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg endte med at stillingen ikke blev besat, mens 9,4 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg blev besat med en person, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer. Der er variationer mellem de enkelte regioner i den forgæves rekrutteringsrate. Den er i juni 2021 mindst i RAR Østjylland og størst i RAR Sydjylland.
  • Der er store forskelle mellem branchernes rekrutteringsudfordringer. De er på landsplan størst indenfor Bygge & anlæg samt Hoteller og restauranter og mindst inden for Kultur og fritid samt Undervisning. Der er også store forskelle mellem RAR-områder inden for samme branche.

Rekrutteringssurvey juni 2021 (pdf) (nyt vindue)

Metoden bag Rekrutteringssurveys og tidligere Rekrutteringssurveys

Sidst opdateret: 22-05-2023