Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Sådan støtter vi mennesker med psykisk sygdom til at komme i job

30-01-2024

STAR lancerer en ny informationsside om IPS (Individuelt Planlagt job med Støtte). Her kan du finde brugbare værktøjer og blive klogere på den nyeste viden om, hvordan IPS-metoden kan anvendes i praksis.

”Flere mennesker med psykisk sygdom i job” er en ny side på star.dk, der er målrettet medarbejdere i jobcentre og psykiatri samt arbejdspladser, der ønsker at arbejde systematisk og vidensbaseret med IPS-metoden.

På den nye side kan du finde værktøjer, som du kan bruge i arbejdet med borgere og virksomheder bl.a. karriereprofil og jobsøgningsplan. Derudover kan ledere og samarbejdspartnere få inputs til, hvordan IPS-indsatsen kan organiseres og hjælp til samarbejdet på tværs af kommune og psykiatri.

På siden kan du:

  • Dykke ned i IPS-metoden og dens principper
  • Finde konkrete værktøjer til at arbejde med IPS-metoden
  • Få gode råd til organisering og samarbejdet mellem kommune og psykiatri

Besøg den nye informationsside her:

Flere mennesker med psykisk sygdom i job

I STAR arbejder vi målrettet med at udbrede IPS-initiativer. Det gør vi blandt andet gennem IPS for unge, som er en ny pulje, der har til formål at hjælpe flere unge med psykiske lidelser og psykisk mistrives videre i job eller uddannelse via IPS-metoden. Derudover hjælper det landsdækkende IPS-ambassadørkorps med at understøtte samarbejdet med psykiatrien i regionerne.

Hvis du gerne vil blive klogere på IPS, så kan du deltage i IPS-ambassadørkorpsets månedlige webinarer, hvor ambassadørerne udfolder og dykker ned i forskellige temaer. Du kan finde mere information og link til webinar på den nye informationsside.