Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Evalueringen af Projekt IBBIS er afsluttet

19-11-2024

Evalueringer af Projekt IBBIS er afsluttet og viser ikke beskæftigelseseffekter af en integreret indsats og medfører meromkostninger sammenlignet med den almindelige indsats.

Projekt IBBIS er et forsøg med en Integreret Behandlings- og Beskæftigelses Indsats for Sygedagpengemodtagere med angst, depression og stressrelaterede tilstande. Formålet med forsøget er at undersøge, om en integreret indsats kan medvirke til at få sygemeldte hurtigere og bedre tilbage til beskæftigelse.  
Copenhagen Research Center for Mental Health (CORE) har udarbejdet en effektevaluering af Projekt IBBIS II. Evalueringen peger på, at den integrerede indsats ikke bringer målgruppen hurtigere tilbage i beskæftigelse end den almindelige beskæftigelsesindsats.
VIVE har udarbejdet en sundhedsøkonomisk analyse af Projekt IBBIS I. Analysen viser, at den integrerede indsats har medført en meromkostning sammenlignet med den almindelige beskæftigelsesindsats.

Projekt IBBIS består af to særskilte dele (IBBIS I og IBBIS II).

IBBIS I

Projekt IBBIS I blev gennemført i 2015-2019 for en målgruppe af sygedagpengemodtagere med stress, angst og depression. Forsøget blev gennemført i samarbejdet mellem Region Hovedstadens Psykiatri og Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk samt Københavns Kommune.

IBBIS II

Projekt IBBIS II er en opdatering af Projekt IBBIS I og blev gennemført i 2019-2022. I Projekt IBBIS II blev målgruppen udvidet til også at omfatte sygedagpengemodtagere med funktionelle lidelser og personlighedsforstyrrelser. Desuden blev manualer og organisering mv. tilpasset på baggrund af erfaringer fra Projekt IBBIS I. 

Projekt IBBIS II er gennemført i to forsøgssites: Københavns Kommune i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri og den socialmedicinske enhed i Region Hovedstaden samt Aarhus Kommune i samarbejde med kliniske funktion i Region Midtjylland.

Du finder evalueringen af IBBIS II her