Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Effekterne af beskæftigelsesrettede indsatser over for tidligere indsatte

02-12-2013

Udarbejdet af Rambøll

Denne kortlægning opsummerer effekterne af beskæftigelses- og uddannelsesindsatser for tidligere indsatte. Der er fokuseret på indsatser, der gives til de indsatte både under og efter afsoning. Rapporten er udarbejdet på baggrund af et tidligere projekt og er derfor en mindre omfattende kortlægning af international og dansk forskning på området.

Der er således ikke tale om en komplet gennemgang af eksisterende forskningsdatabaser som ved et egentligt forskningsbaseret review. Kortlægningen belyser effekterne af beskæftigelses-, uddannelses- og erhvervsuddannelsesindsatser over for tidligere indsatte og dermed på at nedbringe risiko for at recidivere, det vil sige at blive kriminel igen efter løsladelse, samt effekten af disse tiltag på efterfølgende beskæftigelsesgrad.

Effekterne af beskæftigelsesrettede indsatser over for tidligere indsatte (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 22-05-2023