Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Lancering af A-kasseindblik

08-09-2021

STAR lancerer for første gang ét samlet, offentligt tilgængeligt overblik over a-kassernes indsats med at sikre at ledige står til rådighed. Nu samles tal om jobsøgning, afholdte samtaler og sanktionspraksis i STARs digitale A-kasseindblik

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i samarbejde med Danske A-kasser og de 22 a-kasser udviklet A-kasseindblik. Målingerne giver for første gang et samlet overblik over a-kassernes rådighedsarbejde og gør det muligt at sammenligne udviklingen i dagpengemodtageres jobsøgning, afholdte CV- og rådighedssamtaler samt sanktionspraksis på tværs af a-kasser.

A-kasseindblik lanceres med tal for maj 2021 og viser overordnet, at langt de fleste samtaler afholdes til tiden, og giver samtidige et overblik over a-kassernes sanktionspraksis. Samtidig er dagpengemodtagerernes jobsøgning tilbage på niveauet inden nedlukningen af Danmark på baggrund af coronapandemien.

A-kasse Indblik er baseret på a-kassernes registrering af samtaler og sanktioner samt dagpengemodtagernes registrerede jobsøgning i Joblog. Målingerne af samtaler og jobsøgning opdateres månedligt med 2,5 måneders forskydning. Sanktionsvisningen opdateres kvartalvis.

Læs mere om A-kasseindblik og se senest opgørelse her:

A-kasseindblik