Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Forlængelse af den midlertidige arbejdsfordelingsordning m.v.

21-12-2021

Arbejdsfordelingsordningen, som gør det muligt for virksomheder at undgå fyringer ved at fordele arbejdet mellem medarbejderne, bliver forlænget, så private virksomheder kan anvende den til og med den 31. marts 2022.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter kan konstatere, at den midlertidige arbejdsfordelingsordning har bidraget til, at mange lønmodtagere ikke har mistet deres job som følge af den økonomiske situation, som covid-19 har medført. Med ordningen kan virksomheder, som på grund af covid-19 er udfordrede, benytte sig af arbejdsfordeling.

Derfor forlænges ordningen om midlertidig arbejdsfordeling, så den kan anvendes af virksomhederne på det private arbejdsmarked til og med den 31. marts 2022. Virksomhederne vil kunne bruge ordningen, uanset om de tidligere har benyttet ordningen.

KL har opdateret blanket AB 294, så det fremgår, at en midlertidig arbejdsfordeling kan anmeldes med virkning til og med den 31. marts 2022.

Ændringen er vedtaget den 21. december 2021 som Lov om ændring af lov om adgang til iværksættelse af midlertidig arbejdsfordeling som led i håndteringen af covid-19 og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Forlængelse af den midlertidige arbejdsfordelingsordning m.v.). Loven kan findes på Retsinformation.dk.