Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny analyse viser, at flere personer med handicap kommer i job

27-09-2022

Beskæftigelsen for personer med handicap ligger på det højeste niveau siden 2008, det viser en ny analyse fra VIVE.

VIVE har for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering gennemført en undersøgelse af beskæftigelsessituationen for personer med handicap. Formålet er at bidrage med viden, der kan være med til at forbedre beskæftigelsessituationen for personer med handicap.
Analysen viser, at andelen af beskæftigede blandt personer med handicap er steget markant fra 55,3 pct. i 2020 til 60,8 pct. i 2021. Af rapporten fremgår det, at beskæftigelsesgabet i dag er det laveste i perioden 2008 til 2021. Andelen af beskæftigede blandt personer med handicap er dog fortsat væsentligt lavere end andelen af beskæftigede blandt personer uden handicap. Rapporten viser desuden, at:

  • Næsten hver fjerde i befolkningen i alderen 16-64 år angiver i 2021, at de har et større eller mindre handicap.
  • Personer med handicap har mindre uddannelse end personer uden handicap, og den positive sammenhæng mellem uddannelse og beskæftigelse ser ud til at være mest udtalt for personer med handicap.
  • Blandt personer med handicap er 61 pct. i beskæftigelse mod 86 pct. af personerne uden handicap. 39 pct. af personerne med større handicap er i beskæftigelse mod 74 pct. af personerne med mindre handicap.
  • Beskæftigelsesfremgangen fra 2020 til 2021 viser sig særligt blandt personer med større handicap, hvor beskæftigelsen steget med næsten 4,7 procentpoint på et år.
  • Op mod 80 pct. af de beskæftigede med handicap har et ordinært job, mens 15 pct. har et fleksjob.

Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: Beskæftigelsen når nye højder for personer med handicap (nyt vindue)

VIVE.dk: Rapport ''Handicap og beskæftigelse 2021'' (nyt vindue)