Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny rapport stiller skarpt på det regionale og lokale arbejdsmarked

19-09-2022

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i samarbejde med kommunerne udviklet en ny rapport, der stiller skarpt på udviklingen på det lokale og regionale arbejdsmarked.

På Jobindsats.dk’s rapportbank er der kommet en ny interaktiv rapport: ”Vores Arbejdsmarked”. "Vores Arbejdsmarked" giver kommunerne og andre beskæftigelsespolitiske aktører indblik i det lokale og regionale arbejdsmarked.

Formålet er at give et lokalt, regionalt og landsækkende overblik over udviklingen på arbejdsmarkedet. Selve rapporten samler en række nøgletal fra Jobindsats, star.dk mm. og visualiserer tallene i en interaktiv rapport, der er opdelt i tre temaer:

  • udbuddet af arbejdskraft
  • efterspørgsel efter arbejdskraft
  • match og fremskrivning

Ledere og medarbejdere fra en række kommuner har hjulpet med at designe og teste rapporten for at sikre, at den bedst muligt understøtter kommunernes behov.

”Vores Arbejdsmarked” kan fx bruges til skaber overblik over den lokale og regionale arbejdsmarkedssituation og kan sætte en retning for den kommende indsats, klæde jobkonsulenter og virksomhedskonsulenter på i deres daglige arbejde, eller når der skal svares på spørgsmål fra politikere.
Rapporten giver fx svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad er behovet på arbejdsmarkedet nu og i fremtiden?
  • Hvor er der mangel på arbejdskraft, og hvor mange større virksomheder har kommunen?
  • Hvilke ledige har kommunen, og hvad er deres kvalifikationer?
  • Hvordan ser udviklingen i ledigheden ud?

”Vores Arbejdsmarked” kan vises på hhv. kommuneniveau, RAR-niveau og hele landet. Rapporten bliver opdateret månedsligt.

Jobindsats: Vores Arbejdsmarked (nyt vindue)