Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny måling: Mere end hver femte ydelsesmodtager har løntimer

07-06-2023

En ny måling på Jobindsats.dk viser, at andelen af ydelsesmodtagere med løntimer er steget de seneste år.

Styrelsen for Arbejdsmarked Rekruttering har udviklet en ny måling, der gør det muligt at følge udviklingen i lønnede timer blandt ydelsesmodtagere i alle landets kommuner.

Den nye måling viser, at andelen af ydelsesmodtagere med ordinære løntimer er steget fra 19 procent i 2018 til 23 procent i 2022. Lønnede timer eller ordinære løntimer dækker over de timer, som en ydelsesmodtager har på normale ansættelsesvilkår i en virksomhed.

Målingen er i tråd med Reformkommissionens anbefaling om, at der bliver udviklet en ny selvstændig måling om ordinære løntimer på Jobindsats, da det kan være med til sætte fokus på brugen af løntimer i kommunerne.

Anbefalingen bunder i, at kommissionen peger på, at løntimer på arbejdsmarkedet skal være et mål for udsatte borgere. Kommissionen anfører, at selv en mindre tilknytning til en arbejdsplads kan mindske sociale- og sundhedsmæssige problemer, og at erfaringer viser, at lønnede timer kan motivere og give udsatte borgere tro på en fremtid på arbejdsmarkedet. Samtidig kan de lønnede timer være en genvej til hel eller delvis selvforsørgelse.

Du finder den nye måling på jobindsats.dk her:

Antal og andel ydelsesmodtagere med ordinære timer (nyt vindue)