Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Mulighed for digitale samtaler og mundbindskrav forlænges

13-01-2022

Jobcentre og a-kasser kan til og med 31. januar 2022 holde samtaler digitalt.

På grund af fortsat stor smitte med Corona i samfundet kan jobcentre og a-kasser fortsat vælge, om samtaler skal holdes ved fysisk fremmøde, digitalt eller telefonisk. Kommuner kan også vælge, om møder i rehabiliteringsteamet skal være digitale eller fysiske.

Borgere i ressourceforløb, der ønsker en samtale med en sundhedskoordinator fra klinisk funktion og borgerens koordinerende sagsbehandler, kan også få denne samtale digitalt. Det er jobcenteret, der ligesom ved andre samtaler vurderer, om samtalen bør afholdes digitalt eller fysisk.

Kravet om brug af mundbind eller visir i jobcentrene er også forlænget.

Forlængelse af mulighed for digitale samtaler og forlængelse af mundbindskravet gælder til og med 31. januar 2022.

Ændringerne fremgår af bekendtgørelse om fortsat delvis suspension af samtaleform i beskæftigelsesindsatsen og krav om mundbind og visir i jobcentre som følge af covid-19.

Ændringerne gælder fra den 16. januar.

Orientering om ny bekendtgørelse vedr. fortsat delvis suspension af samtaleform i beskæftigelsesindsatsen og krav om mundbind og visir i jobcentre som følge af covid-19 (pdf)

Bekendtgørelse nr. 38 af 14. januar 2022 om delvis suspension af samtaleform i beskæftigelsesindsatsen og krav om mundbind og visir i jobcentre som følge af covid-19