Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny vejledning om reglerne for virksomhedspraktik

20-06-2022

Styrelsen har udsendt en juridisk vejledning, der beskriver reglerne for virksomhedspraktik.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har netop offentliggjort en juridisk vejledning om virksomhedspraktik. Vejledningen beskriver reglerne om virksomhedspraktik efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) og bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats (BAB).

Vejledningen er et af flere initiativer, som beskæftigelsesministeren har igangsat på virksomhedspraktikområdet. Vejledningen redegør for gældende ret og sætter fokus på centrale elementer i lovgivningen. Det gælder bl.a.:

  • Formålsbestemmelsen: Der er kommet et øget fokus på formålet med etablering af virksomhedspraktik, og formålsbestemmelsen uddybes derfor i vejledningen. Der redegøres for, at virksomhedspraktik som udgangspunkt skal etableres med henblik på at afklare eller udvikle de faglige, sociale eller sproglige kompetencer og med henblik på at bringe personen tættere på sit job- eller uddannelsesmål eller med henblik på arbejdsfastholdelse.
  • Tillidsrepræsentantens rolle: Vejledningen beskriver også kravet om, at en tillidsrepræsentant skal høres forud for etableringen af en virksomhedspraktik. Forud for etableringen af alle virksomhedspraktikforløb skal der foreligge en skriftlig tilkendegivelse fra arbejdsgiveren og en medarbejderrepræsentant om, hvorvidt rimelighedskravet er opfyldt. Etableringen af virksomhedspraktik i mere end 13 uger skal drøftes mellem arbejdsgiveren og en medarbejderrepræsentant.

Louise Seidler Johansen, kontorchef i STAR, fortæller om vejledningen:

”Vi er i STAR utroligt glade for, at der nu er en juridisk vejledning om virksomhedspraktik, der kan understøtte bl.a. jobcentrenes vigtige arbejde i at etablere gode virksomhedspraktikforløb for ledige borgere. Med vejledningen kan sagsbehandlere hurtigt slå op og læse om de enkelte bestemmelser i lovgivningen. Vejledningen skal understøtte en god brug af virksomhedspraktikordningen.

Vejledningen er sendt ud til samtlige kommuner og offentliggjort på Retsinformation.

Retsinformation: Vejledning nr. 9641 af 17. juni 2022 om virksomhedspraktik (nyt vindue)