Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Antallet af forgæves rekrutteringer på uændret niveau

31-03-2023

Ny rekrutteringssurvey viser, at antallet af forgæves rekrutteringer ligger på stort set uændret niveau.

En ny rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering giver et billede af virksomhedernes rekrutteringssituation.  Undersøgelsen bygger på jobopslag i perioden juni til november 2022, som overordnet var præget af stigende beskæftigelse.

Undersøgelsen fra marts 2023 viser følgende:

  • 14 pct. af arbejdsgivernes rekrutteringsforsøg endte med, at stillingen ikke blev besat. Det er uændret i forhold til målingen i december 2022.
  • 13 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg blev besat med en ny medarbejder, som ikke havde alle de ønskede kvalifikationer. Samlet var 27 pct. af virksomhedernes rekrutteringsforsøg således forgæves, eller levede ikke op til den specifikke efterspørgsel. Det er uændret i forhold til rapporten fra december 2022.
  • Målt i antal svarer det til, at der i 60.850 rekrutteringsforsøg ikke blev ansat nogen, og at i alt 119.750 rekrutteringsforsøg ikke levede op til arbejdsgivernes specifikke efterspørgsel (over det seneste halvår, juni til november 2022). I målingen fra december 2022 var antallet af ubesatte stillinger 63.350 og forgæves rekrutteringer 124.140.
  • Der er store forskelle mellem branchernes rekrutteringsudfordringer. De er på landsplan størst inden for Landbrug, m.v., Hotel og Restauration og Bygge og anlæg, og mindst inden for Undervisning.
  • 46 pct. af virksomhederne med rekrutteringsudfordringer melder om produktionstab afledt heraf (48 pct. i december 2022). 

Du finder rekrutteringssurveyen her:

Rekrutteringssurvey, marts 2023 (pdf) (nyt vindue)

Information om metoden finder du her:

Rekrutteringssurveys