Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Evaluering af trainee-indsatsen

31-03-2023

VIVE har evalueret trainee-indsatsen for årene 2019-2021. Indsatsen er forankret i Fagbevægelsens Hovedorganisation og Akademikerne.

Trainee-indsatsen startede i 2012 med det formål at styrke dimittenders vej i job. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Akademikerne (AC) varetager indsatsen, der gennem årene er forlænget og udvidet gennem flere politiske aftaler. Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE, har som følge af den politiske af og på vegne af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering gennemført en evaluering af trainee-indsatsen for årene 2019-2021.

Evalueringen belyser, hvordan Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Akademikerne (AC) tilrettelægger deres indsats, hvilke aktiviteter de ledige dimittender har deltaget i, hvad der karakteriserer deltagerne, og hvilken beskæftigelseseffekt et trainee-forløb har for ledige dimittender i forhold til at komme hurtigere i job.

Evalueringen viser, at:

  • trainee-indsatsen bliver tilrettelagt og afholdt med relativt store forskelle alt efter organisation og deltagerbaggrund,
  • deltagelse i trainee-indsatsen ikke får ledige dimittender hurtigere i job for hverken FH eller AC,
  • deltagelse i aktive indsatser, såsom virksomhedspraktik, i et trainee-forløb ikke har bedre effekt end aktive indsatser i den generelle beskæftigelsesindsats.

Du kan tilgå og læse hele evalueringen her:

VIVEs hjemmeside: Evaluering af traineeindsatsen for årene 2019-2021 (nyt vindue)