Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny måling viser indsatsen for personer i ressourceforløb

27-03-2023

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har offentliggjort en ny måling på jobindsats.dk. Målingen viser om personer i ressourceforløb, får en tidlig indsats og hvilke indsatser, der er givet.

Den nye måling følger op på den politiske aftale om bedre ressourceforløb, som indeholder en garanti for at personer i ressourceforløb får en tidlig og målrettet indsats. Indsatsgarantien trådte i kraft 1. januar 2022 og indebærer, at personer i ressourceforløb skal påbegynde et tilbud inden for de første 6 måneder af deres ressourceforløb. Det kan være et tilbud på beskæftigelses-, social- eller sundhedsområdet.

For at forebygge ressourceforløb uden aktiv indsats, er der etableret en systematisk opgørelse på Jobindsats, der viser om kommunerne giver en tidlig indsats. Målingen synliggøre hvilken indsats og hvor meget indsats, de enkelte kommuner giver personer i ressourceforløb de første 6 måneder. Målingen viser, at 84 pct. af de personer, der har påbegyndt et ressourceforløb i 2. kvartal 2022, har fået en indsats i løbet af de første 6 måneder.

Se den nye jobindsatsmåling her.

Jobindsats.dk: Ny Måling: Indsatsgaranti for ressourceforløbsmodtagere (nyt vindue)

Indsatsgarantien blev indført med Aftale om bedre ressourceforløb (2020) af Forligskredsen bag reformen af førtidspension og fleksjob.