Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Ny redegørelse: Der var gang i arbejdsmarkedet i 2022

13-06-2023

Den årlige redegørelse til Folketingets Beskæftigelsesudvalg er offentliggjort. Den viser blandt andet, at 2022 var præget af høj beskæftigelse og rekrutteringsudfordringer.

Partierne bag Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats har aftalt, at der udarbejdes en årlig redegørelse om beskæftigelsesindsatsen. Dette er den tredje årlige redegørelse. Den indeholder tal for arbejdsmarkedet og beskæftigelsesindsatsen 2022.

Redegørelsen indeholder tre kapitler:

  1. Det danske arbejdsmarked
  2. Den kommunale beskæftigelsesindsats
  3. Opfølgning på den tidlige beskæftigelsesindsats og skærpet tilsyn

Den årlige redegørelse til Folketingets Beskæftigelsesudvalg 2023

Redegørelsen viser, at der i 2022 fortsat er høj beskæftigelse og lav ledighed. Det har medført, at der er rekrutteringsudfordringer i alle brancher, og at der er en høj andel af beskæftigede udenlandske statsborgere.

Flere personer på offentlig forsørgelsesydelser har samtidig haft timer med ordinær beskæftigelse.

Færre ledige har benyttet uddannelses- og opkvalificeringsordninger, hvilket skal ses i lyset af den faldende ledighed.

Ingen kommuner er i skærpet tilsyn vedr. målet om samtaler. To kommuner er i skærpet tilsyn light vedr. målet om tilbud. Alle otte kommuner, som i 2022 var i skærpet tilsyn light opfylder igen målet om tilbud.

Beskæftigelsesministeriets Status på arbejdsmarkedet, som udkommer tre gange årligt, erstatter fremadrettet redegørelsen til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.