Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Handicappolitisk topmøde 2023: Flere unge med handicap skal i gang med job eller uddannelse

02-10-2023

Se programmet for Handicappolitisk topmøde og følg med live.

Handicappolitisk topmøde 2023 handler om at få personer med handicap ind på arbejdsmarkedet, så de i højere grad bliver en del af det arbejdende fællesskab.

Når beskæftigelsesministeren og Folketingets Beskæftigelsesudvalg åbner dørene på Christiansborg onsdag den 11. oktober, kan du følge hele topmødet på Folketingets tv-kanal kl. 10.00-16-00.

Programmet byder på taler fra både beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen og social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Du kan se frem til at høre professor Thomas Bredgaard gøre os klogere på barrierer og broer til arbejdsmarkedet. Hvis du gerne vil have den nyeste viden om beskæftigelsessituationen for personer med handicap, så lyt med, når seniorforsker Mona Larsen præsenterer de nyeste tal fra VIVEs rapport om handicap og beskæftigelse 2022. Rapporten bliver offentliggjort ved topmødet.

Der bliver også tid til både debat om virksomhedernes rolle i at få flere unge med handicap i job, og hvordan vi sammen skaber en lettere overgang fra uddannelse til beskæftigelse. Her kan du bl.a. møde Emilie Ghali og William Korte fra Sammenslutningen af Unge Med Handicap, der fortæller om de unges perspektiver. Caspar Eric, der er forfatter til digtsamlingen ”Nye balancer”, runder dagen af med en digtoplæsning.

På topmødet vil politikere, arbejdsmarkedets parter, organisationer og interessenter drøfte input og idéer til, hvordan vi politisk og som samfund kan gribe udfordringen an.

Topmødet bliver live-streamet, så alle, der arbejder med handicapområdet, har mulighed for at få den nyeste viden og inspiration. Sæt kryds i din kalender den 11. oktober kl. 10-16 og se topmødet live via dette link:

Folketingets hjemmeside: Tv fra Folketinget

Se hele programmet her:

Folketingets hjemmeside: Handicappolitisk topmøde