Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Langtidsledige i job: Bedste tal i 5 år

12-12-2023

En ny analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at en større del af de langtidsledige kom ind på arbejdsmarkedet i 2022 end de foregående fire år, og hovedparten var fortsat i job et år efter.

Analysen tager udgangspunkt i personer, der var langtidsledige i starten af januar 2022 og kom i job i løbet af det første halvår. Analysen viser, at en større del af de langtidsledige kom i job i 2022, når vi sammenligner med de sidste foregående fire år. Og det er især nogle brancher, der ansætter de langtidsledige, mens andre brancher er med til at fastholde dem.

Analysen viser, at:

  • Omkring 18.000 personer var langtidsledige i starten af 2022.
  • Blandt de langtidsledige kom mere end hver fjerde (28 procent) i job inden for det første halve år. Det er en højere andel end de fire foregående år, hvor andelen af langtidsledige, der kom i job, har ligget mellem 18 og 24 procent.
  • De tidligere langtidsledige blev især ansat i brancherne Vikarbureauer og Arbejdsformidling, Daginstitutioner og Dagcentre mv. samt Restauranter.
  • 70 procent af de langtidsledige, der kom i arbejde i løbet af første halvår 2022, var stadig i job 12 måneder efter.
  • Især ledige, der startede i brancher som Offentlig administration og It-konsulenter m.v., var fortsat i job efter et år – enten i den samme eller en anden branche.

Læs hele analysen:

Jobindsats.dk: Langtidsledige bider sig fast på arbejdsmarkedet – særligt i nogle brancher (Nyt vindue)