Spring over hovedmenu
Spring over venstremenu

Effekter af den beskæftigelsesrettede indsats for sygemeldte

06-02-2012

Udarbejdet af SFI

Formålet med denne rapport er at redegøre for de vigtigste resultater fra danske og internationale studier, der belyser effekter af beskæftigelsesrettede indsatser på sygemeldtes sandsynlighed for at vende tilbage i arbejde.

Rapporten omhandler studier af indsatser på arbejdspladser, indsatser i sundhedssystemet, indsatser i tilknytning til det beskæftigelsespolitiske system, tværfaglige indsatser og tidlige indsatser.

Studierne, der inddrages, har forskellige målgrupper af sygemeldte. Nogle studier omhandler fx lønmodtagere, som har været sygemeldt en vis periode, andre studier omfatter sygemeldte med særlige helbredsproblemer, fx muskel- og skeletbesvær eller mentale helbredsproblemer. Rapporten bygger på en søgning efter videnskabelige kvantitative studier, primært artikler, som er publiceret fra 2001 til 2011.

Effekter af den beskæftigelsesrettede indsats for sygemeldte (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 22-05-2023