Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Effekter af beskæftigelses- og uddannelsesrettede indsatser for ikke-vestlige ledige indvandrere

02-12-2013

Udarbejdet af KORA

Rapporten sammenfatter eksisterende viden omkring uddannelses- og beskæftigelseseffekter af en bred vifte af indsatser over for ikke-vestlige indvandrere, der er på indkomsterstattende ydelser, men som ikke er uden for arbejdsmarkedet.

Flere vestlige lande har specielle programmer for nyankomne indvandrere (fx Norge, Sverige, Danmark og Tyskland). Disse programmer har ofte forskellige indgangsvinkler – fra læring om opholdslandets organisering og kultur eller sprogkurser til mere beskæftigelses- og uddannelsesrettede indsatser. Programmernes indhold og grad af frivillighed kan også variere for indvandrere med forskelligt opholdsgrundlag og fra land til land.

Indeværende review vil inkludere beskæftigelses- og uddannelsesrettede indsatser, både de, der anvendes specifikt for indvandrere, samt indsatser, der anvendes generelt.

Effekter af beskæftigelses- og uddannelsesrettede indsatser for ikke-vestlige ledige indvandrere (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 22-05-2023