Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Inspirationskatalog til uddannelsesambassadører

23-03-2021

Udarbejdet af DISCUS for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Inspirationskatalog til uddannelsesambassadører

Formålet med Inspirationskataloget er at inspirerer jobcentre og a-kasser til at arbejde målrettet med uddannelse af ledige gennem en uddannelsesambassadør. Tanken med en uddannelsesambassadør er, at det er en person, som har indgående kendskab til og viden om mulighederne for uddannelse af ledige, og som kan opbygge og vedligeholde netværk og samarbejdsrelationer. Uddannelsesambassadørens opgaven er at rådgive ledige om  uddannelsesløft og voksenlærlingeordningen og håndholdt hjælpe de ledige f.eks. til at indgå uddannelsesaftaler med virksomheder. Ambassadørerne vil samtidigt rådgive og klæde job- og virksomhedskonsulenter på til, at de også kan vejlede ledige og virksomheder om løft til faglært.

 Inspirationskataloget indeholder en lang række gode erfaringer fra jobcentre, som deltog i Projekt Uddannelsesambassadører II, og der er fokus på forsalg og modeller til

  1. Det interne samarbejde i jobcentret
  2. Information og rådgivning til de ledige
  3. Samarbejde på tværs med a-kasser, erhvervsskoler og virksomheder

Metoder, forslag og modeller præsenteret i kataloget kan frit anvendes af alle jobcentre og a-kasser, som ønsker at arbejde målrettet med uddannelsesløft og brug af voksenlærlingeordningen, det vil sige også af jobcentre og a-kasser, som ikke er en del af Projekt Uddannelsesambassadør III

Inspirationskatalog til medarbejder der arbejder målrettet med uddannelse af ledige (pdf) (nyt vindue)

Sidst opdateret: 22-05-2023