Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier er vedtaget

23-05-2023

Lov om inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier er blevet vedtaget i Folketinget den 11. maj 2023. Hjælpen udbetales automatisk i to rater i juni og august 2023.

Den 11. maj vedtog Folketinget en ny lov om inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier. Der er afsat 300 mio. kr. til inflationshjælpen og den forventes at komme over 40.000 familier til gode.

Det beløb, der udbetales afhænger af antallet af børn. Der kan højst udbetales hjælp til tre børn og det højeste, samlede beløb, der kan udbetales i inflationshjælp er 13.500 kr. Der udbetales 7.500 kr. til første barn, 3.750 kr. til andet barn og 2.250 kr. til det tredje barn.

Det udsøges automatisk hvilke familier, der er berettiget til hjælp, og beløbet udbetales automatisk i juni og august måned 2023.

Borgere, der mener at de er berettiget til inflationshjælp, men ikke har fået udbetalt hjælpen i slutningen af juni måned, kan anmode kommunen om at vurdere, om de opfylder betingelserne.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har den 22. maj 2023 udsendt en orienteringsskrivelse til kommunerne og Ankestyrelsen. I orienteringsskrivelsen gennemgås målgruppen for inflationshjælpen og de nærmere betingelser for udbetaling af hjælpen.

Orienteringsskrivelse om vedtagelse af lov om inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier (pdf)