Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Pulje på 32,2 mio. kr. til uddannelse: Fra ufaglært til faglært

30-11-2023

Der er afsat 32,2 mio. kr. til puljen til uddannelsesløft, hvor ledige med størst behov kan få en uddannelse til faglært. Frist for ansøgninger: 15. december.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering åbner nu for en pulje på 32,2 millioner kroner til uddannelsesløft, som kommunerne kan søge. Midlerne til puljen er afsat på regerings forslag til finanslov for 2024

Formålet med puljen er at give mulighed for et uddannelsesløft fra ufaglært til faglært. Puljen er med til at understøtte regeringens dagsorden i forhold til at sikre arbejdskraft med faglærte kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.  

Målgruppen er dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere, der er fyldt 30 år, og som enten er ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse. Med puljen får ledige med størst behov mulighed for opkvalificering, der på sigt sikrer bedre mulighed for varig beskæftigelse.

Kommunerne kan med puljen få 80 pct. i refusion af deres udgifter til køb af uddannelsesforløbene.

Kommunerne søger om tilskud ved at indsende budget.

Fristen for at indsende budget fredag den 15. december 2023 kl 12.

Der kan først gives tilsagn i 2024, og puljen er udmeldt med forbehold for, at der bliver indgået aftale om Regeringens forslag til finanslov for 2024.

Læs mere om puljen til uddannelsesløft her og hvordan man søger:

Opslag: Pulje til uddannelsesløft 2024