Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

CV-oplysninger på Jobnet – et vigtigt grundlag for den fælles indsats

CV-oplysninger er grundlaget for samarbejdet mellem den ledige, jobcentret og a-kassen. CV-data anvendes desuden til virksomhedernes udsøgninger af den ledige.

I CV-oplysninger på Jobnet indtaster borgeren alle oplysninger om arbejdserfaring og kompetencer, der tilsammen tegner et billede af, hvad vedkommende kan tilbyde en fremtidig arbejdsplads. Borger kan sammensætte sit CV med de oplysninger, der er relevant for den enkelte og let præsentere sit CV over for en arbejdsgiver. Alt efter målgruppe og krav til CV-oplysninger tilpasses Jobnet CV visning til den enkelte i forhold til felter og søgbarhed.

Formål med CV’et

For jobkonsulenter

For jobkonsulenter hjælper indblikket i borgerens CV-oplysninger til at udøve rådgivning på et bredere grundlag.
For jobcenterkonsulenter i jobcentrene, giver borgerens CV-oplysninger, grundlag for den søgning, der kan foretages i fagsystemerne. Det er derfor vigtigt, at borger har udfyldt alle relevante oplysninger i CV'et for at sikre det best mulige match. Der kan udsøges CV'er både internt og på tværs af kommuner i egne fagsystemer.

For borgeren

For borgeren skal CV-oplysninger først og fremmest give afklaring af, hvilke styrker vedkommende har på arbejdsmarkedet, og dermed hvilke job eller uddannelses muligheder, der er relevante for borgeren. CV’et kan for målgrupper længere fra arbejdsmarkedet, bruges som et dialogværktøj til, at samtalen jobrettes og sætter fokus på muligheder for at komme tættere på arbejdsmarkedet, søge småjobs eller virksomhedsrettede tilbud.

Borgerens CV-oplysninger på Jobnet udgør samtidig den lediges ”salgsværktøj” overfor potentielle arbejdsgivere.

Virksomheder

Virksomheder har adgang til at foretage udsøgning blandt borgernes CV-oplysninger via Jobnet for Arbejdsgivere (JobAG) og derfra kontakte egnede kandidater. CV-oplysninger kan ligeledes sendes til en virksomhed gennem JobAG i forbindelse med en jobordre til et konkret jobcenter.

Du kan læse mere om CV-udsøgningen under

For Virksomheder

Lovgivning

Læs om lovgivningen vedrørende CV på Jobnet (kapitel 6: CV-oplysninger):

Lov om aktiv beskæftigelsesindsats

 

Sidst opdateret: 16-07-2024