Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Webservices til DFDG - Det Fælles Datagrundlag

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering stiller en række webservices til rådighed for jobcentre, a-kasser mv.

Det fælles it-baserede datagrundlag (DFDG) opsamler oplysninger via webservices fra jobkonsulenternes indtastninger i kommunernes og a-kassernes sagsbehandlingssystemer samt borgerens indtastninger på jobnet.dk. DFDG sørger for at dele relevante oplysninger og gør samarbejdet mellem borger, jobcenter og a-kasse muligt og nemmere. Oplysninger og data deles kun mellem parterne, hvor der er hjemmel i lovgivning til det.

Flere beskrivelser samt dokumentation om DFDG findes her:

Dokumentation om DFDG

 

Formål med DFDG

DFDG indeholder den samlede beskæftigelsestilstand for alle borgere der har været i berøring med beskæftigelsessystemet. DFDG skal:

  • Understøtte at borgeren har adgang til egen sag/data
  • Understøtte deling af data mellem a-kasse, jobcenter og kommune

Derudover skal DFDG ligeledes understøtte en landsdækkende virksomhedsindsats.

Formål for borgere

DFDG hjælper borgeren med at kunne betjene sig selv, gøre det nemt at samarbejde med jobkonsulenten og tage aktiv del i indsatsen for at få et arbejde (oplysninger udstilles via jobnet.dk).

Formål for jobkonsulenter

Gennem DFDG har jobkonsulenter i a-kasser og jobcentre relevante oplysninger om borgernes sag (oplysninger udstilles i jobcentre og a-kassers egne sagsbehandlingssystemer).

Formål for arbejdsgivere

DFDG giver arbejdsgiverne nem og hurtig adgang til relevant arbejdskraft (oplysninger udstilles via JobAG).

Lovgivning

Indsamling, opbevaring og deling af data er reguleret via en databekendtgørelse, der opdateres løbende og kan findes her:

Databekendtgørelse

Tilslutningsaftale og spørgsmål

DFDG er rådata til professionelle brugere.  For at få adgang til data og webservices, skal der indgås en tilslutningsaftale med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Kontakt spoc@star.dk for yderligere information.

Sidst opdateret: 27-06-2024