Kontakt
Beskæftigelse
Man kan overgå til et jobafklaringsforløb, når man ikke kan få forlænget sygedagpengene efter de eksisterende forlængelsesmuligheder, og man fortsat er uarbejdsdygtig på grund af sygdom.
Forløbet er kendetegnet ved, at man skal have en individuelt tilpasset og helhedsorienteret indsats.
Kommunen kan forelægge sagen for rehabiliteringsteamet, hvis kommunen vurderer, at rehabiliteringsteamet skal afgive indstilling om, hvilken indsats man skal have under jobafklaringsforløbet.
Fokus for et jobafklaringsforløb er, at personen får en tværfaglig og sammenhængende indsats, som bidrager til at bringe personen i arbejde eller i gang med en uddannelse. Forløbet kan bestå af tilbud efter beskæftigelseslovgivningen (vejledning og opkvalificering, virksomhedspraktik, ansættelse med løntilskud og mentor) samt indsats efter anden lovgivning, herunder efter sundhedsloven og serviceloven.
Et jobafklaringsforløb skal som udgangspunkt være så kort som muligt og kan maksimalt løbe i op til 2 år ad gangen, når man er uarbejdsdygtig på grund af sygdom. Ligesom efter sygedagpengeloven ophører jobafklaringsforløbet, når man ikke længere er uarbejdsdygtig, herunder når helbredstilstanden er stationær. Man kan få et nyt jobafklaringsforløb, hvis man fortsat er uarbejdsdygtig.
Under jobafklaringsforløbet modtager man ressourceforløbsydelse.
Ressourceforløbsydelse under jobafklaringsforløb
Hvis virksomheder har ansatte, som er under jobafklaring, tilrettelægges jobafklaringsforløbet med fokus på hurtigst mulig tilbagevenden til jobbet og med inddragelse af arbejdsgiveren.
Dine refusionsmuligheder som arbejdsgiver
Er du sagsbehandler i en kommune, kan STAR vejlede generelt om reglerne. Du kan desuden finde praksis på området på Ankestyrelsens hjemmeside.
Beskæftigelse