Kontakt
Beskæftigelse
Sygedagpengeopfølgningen sker med henblik på at fastholde borgerens tilknytning til arbejdsmarkedet og for hurtigst muligt at få borgeren tilbage på arbejdspladsen. Derudover sker der en vurdering af, om borgeren er berettiget til sygedagpenge.
Kommunens jobcenter følger op i alle sygedagpengesager. Jobcentret fastsætter selv omfang og indhold i opfølgningen i sager med forventet fravær under 8 uger. I sager med forventet fravær over 8 uger er der fastlagt en række opfølgningsskridt og indsatser. Følgende elementer indgår i sygedagpengeopfølgningen:
Guide til jobcentermedarbejdere (pdf)
Guide til sygemeldte i job (pdf)
Guide til sygemeldte ledige (pdf)
Guide om indsatsen til personer med en psykisk lidelse (pdf)
For sygemeldte med et forventet fravær på mere end 8 uger kan kommunen til brug for første opfølgningssamtale anmode om en vurdering fra den sygemeldtes praktiserende læge vedr. den sygemeldtes muligheder for at arbejde samt eventuelle behov for skånehensyn. Der skal til brug for lægens vurdering anvendes attesten LÆ 285.
Kommunens opfølgning kan ske uden kontakt til den sygemeldte. Denne ordning kaldes standby-ordningen. Ordningen er beregnet til situationer med alvorlig sygdom, hvor kontakt til den sygemeldte ikke er hensigtsmæssig eller mulig på grund af den sygemeldtes helbredssituation. Ved vurdering af om en sygdom er alvorlig, indgår navnlig, om sygdommen er livstruende.
Sygemeldte med en alvorlig, livstruende sygdom fra diagnoselisten har ret til at vælge, om de vil deltage i kommunens opfølgning eller være omfattet af standby-ordningen.
Brochure om standby-ordning (pdf)
Hvis en sygemelding forventes at vare længere end 8 uger, kan arbejdsgiver og sygemeldte via fast track-ordningen anmode om, at jobcentret indkalder til en tidlig opfølgningssamtale.
Pjece om fast track målrettet sygemeldte (pdf)
Pjece om fast track målrettet arbejdsgivere (pdf)
Inspirationskatalog til tidlig indsats og brug af fast track (pdf)
Beskæftigelse