Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Bring sygefraværet ned

Bliv klogere på nyeste viden om og erfaringer med at implementere målrettede og systematiske sygefraværsindsatser i praksis.

Udmøntning af sygefraværspuljen (SOA) er udskudt til primo 2024.

Den kommende udmøntning af femte og sidste runde af sygefraværspuljen vil blive meldt ud primo 2024. Hold øje med STARs nyhedsbrev, hvor der vil komme yderligere information om udmeldingen.

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering arbejder vi målrettet med at løse de stigende udfordringer med sygefravær i den offentlige sektor. På disse sider kan du få indblik i nyeste erfaringer med at nedbringe sygefravær gennem en vidensbaseret indsatsmodel, som offentlige arbejdspladser implementerer gennem puljen "Sygefravær på Offentlige Arbejdspladser". Under hvert kerneelement i indsatsmodellen finder du den vigtigste læring fra arbejdspladsernes indsatser og konkrete værktøjer, der understøtter implementering af kerneelementet. 

Styrelsen samler løbende viden og gode værktøjer på området, som bliver formidlet på disse sider. Søger du mere inspiration til at arbejde vidensbaseret med nedbringelse af sygefravær kan du med fordel dykke ned i henvisningerne under "Nyeste viden fra forskning og praksis" eller blive klogere på implementering af sygefraværsindsatser under "Anbefalinger til implementering". 

 

Indsatsmodellen

Her kan du blive klogere på baggrunden for indsatsmodellen og sammenhængen mellem de fem kerneelementer.

Om indsatsmodellen

Nyeste viden fra forskning og praksis

Hvis du har behov for yderligere viden til jeres sygefraværsindsats, har vi samlet de nyeste evalueringer og rapporter her.

Liste over rapporter og evalueringer

Vil du blive god til at implementere sygefraværsindsatser?

Her har vi samlet de bedste anbefalinger til implementering af jeres sygefraværsindsats.

Anbefalinger til implementering

Sidst opdateret: 23-11-2023