Spring til hovedindhold
Spring over venstremenu

Flere mennesker med psykisk sygdom i job eller uddannelse

Her kan I få viden om IPS (Individuelt Planlagt job og uddannelse med Støtte), der er en evidensbaseret metode til at hjælpe mennesker med psykiske sygdomme i job eller uddannelse.

Denne side samler nyeste viden, værktøjer og aktuelle initiativer til brug for kommuner og fagfolk i psykiatrien, der arbejder med IPS. Herudover kan I finde links til kommende webinarer og læse om IPS-basisuddannelsen til jer, der skal i gang med at etablere en IPS-indsats.

Webinarer om IPS

Hvert måned afholder IPS-ambassadørkorpset webinarer med oplæg og drøftelser om forskellige emner inden for IPS. Webinarerne er for alle, men er særligt interessant for personer, der arbejder med IPS – både i kommune og region og andre samarbejdsaktører. 

Det næste webinar er:

Den 4. juni kl. 13.00-15.00: Arbejde som en del af den psykiatriske behandling ved Lars Aakerlund, psykiater, Aleris.

Hvorfor er et arbejde gavnligt for helbred og livskvalitet? Hvad giver det for mennesker med psykisk sygdom at arbejde? Og hvorfor er det værste, vi kan gøre at lade dem være i fred?

Webinaret vil bestå af en kombination af oplæg og drøftelser i online grupper.

Dato: 4. juni kl 13.00-15.00

Hent kalenderinvitation her

Tilgå Teamsmøde

 

I kan læse mere om webinarerne og se halvårsplanen her:

Uddannelse i IPS og webinarer

Skal I i gang med en IPS-indsats?

Materiale til at komme godt i gang med IPS opdateres i løbet af foråret 2024.

Her kan du se en kort video med en IPS-deltagers fortælling.

Aktuelle IPS-initiativer

STAR har sammen med regionerne ansat fem ambassadører, som skal hjælpe med at udbrede IPS og styrke samarbejdet mellem jobcentre og psykiatri. Om IPS-ambassadørkorpset

I perioden 2023-2026 finansierer STAR en pulje til at få flere unge med psykiske lidelser eller psykisk mistrivsel videre i et job eller i gang med uddannelse gennem brug af IPS-metoden. 

Om puljen IPS for unge

FAQ

Sidst opdateret: 27-05-2024